Марко Ракоњац (22) нови је члан руске Локомотиве из Москве: „Мене су васпитали да су Црна Гора, Србија и Русија исто“

Црногорски фудбалер Марко Ракоњац (22) од овог љета је члан руске Локомотиве из Москве.

Овај 22-годишњи нападач прешао је из београдског Чукаричког у Локомотив за цифру од два и по милиона еура и одмах по доласку је почео хвалити Русију.

Он је Русију представио као свјетску велесилу и саопштио је како су за њега Црна Гора, Србија и Русија једно.

„Нисам много читао хисторију, јер сам екстерно завршио школу, али на нивоу породице то је усађено у нас. Мене су васпитавали да су Србије, Црна Гора и Русија исто, имамо заједничку хисторију. То се види и у спорту, када навијачи окаче транспаренте“, рекао је Ракоњац.

Потом је наставио да хвали земљу у којој тренутно игра фудбал.

„Русија је у очима Црногораца велесила у сваком смислу – економском, културном и у другим стварима. Сан сваког Црногорца је да види Москву, овдје ради доста људи из Црне Горе“, прича Ракоњац и додаје:

„Такођер, доста Руса живи у Црној Гори. За нас ова земља има улогу старије сестре“, поручио је овај млади нападач.

Марко Ракоњац је каријеру започео у Јединству из Бијелог Поља, али је као тинејџер отишао у Србију гдје је потписао за Чукарички.

Играо је овај фудбалер на посудбама у Јединству и ИМТ-у, да би на себе привукао пажњу јако добрим играма у дресу београдског клуба.

За Чукарички је Ракоњац наступио укупно 60 пута и успио је постићи 12 голова и уписати три асистенције. За Локомотив је за сада уписао два наступа.

sportsport.ba


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО