На путу за Острог спасао живот дјечаку: Херој из Градишке притрчао у помоћ породици из Србије

Прије неколико дана на граници Републике Српске и Црне Горе десила се драматична ситуација у којој је Дарио из Градишке спасио дјечака Страхињу Јовановића (15) који је путовао са породицом из Србије.

Дарио Шарић и његова ђевојка Бојана Шаркан запутили су се из Градишке ка манастиру Острог у Црној Гори, међутим нису могли прећи границу јер је Бојана заборавила документе, те су морали напустити аутобус.

– Док смо чекали превоз за Требиње, јер смо одлучили тамо провести викенд кад већ нисмо гдје смо планирали, наишао је аутомобил БГ таблица и великом брзином прошао кроз гранични прелаз и зауставио се са десне стране пута. Из возила су изашли уплакани мајка и отац са још двоје дјеце – прича за наш портал Бојана Шаркан.

На путу за Острог спасао живот дјечаку: Херој из Градишке притрчао у помоћ породици из Србије
Видјели су да нешто није уреду и притрчали су према аутомобилу.

– Дарио је дјечака, који је био ван себе и грцао крв, оборио на страну и не оклијевајући на силу отворио уста и извукао језик. Сви су били у шоку, нико није прилазио. Дарио је рекао да се зовне хитна помоћ, што је и урадио погранични полицајац. Док смо чекали хитну он се борио за Страхињу који је дошао мало себи, али и даље у незнању шта га је снашло. Хитна помоћ је дошла након 10 минута и повезала малог Страхињу у Требиње – каже нам Бојана.

Како нам каже Бојана, установљено је да је дјечак имао први напад епилепсије који је био врло јак и дуг.

Породица Јовановић је из Сурчина, а дјечака су касније из Требиња одвели у Београд гдје ће добити сву потребну терапију.

“Јутрос су нам се јавили мајка Кристина Јовановић и Страхиња, изразили су захвалност што су и подијелили на друштвеним мрежама”, каже Бојана. “Са овим свим хоћу да кажем како је драги Бог и Свети Отац Василије био међу нама те нас је зауставио да пређемо границу и помогнемо храбром Страхињи”, закључила је за “gradiskalive.com” Бојана Шаркан.

Извор: Српска инфо


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО