Због потписивања Темељног уговора предата иницијатива о изгласавању неповјерења Влади ЦГ

ДПС, СДП, ЛП, СД и ДУА предали иницијативу о изгласавању неповјерења Влади
Игнорантским поступањем Абазовића и стављањем односа са СПЦ у први план дошло до ненадокнадивог губитка времена потребног за квалитетно испуњавање обавеза из европске агенде, оцијенили су, поручујући да је зато Влада изгбулила легитимитет

Тридесет и шест посланика Демократске партије социјалиста (ДПС), Социјалдемократске партије (СДП), Либералне партије (ЛП), Социјалдемократа (СД) и Демократске уније Албанаца (ДУА) предали у скупштинску процедуру Предлог да се гласа о неповјерењу 43. Влади Црне Горе.

Како се наводи у заједничком саопштењу клубова посланика, разлога за подношење предлога је изостали резултати Владе на плану реализације оних приоритета који су утврђени приликом њеног избора, „а тичу се реформи правосудног система, јачања система владавине права, интензивирања процеса европских интеграција, консолидације економске политике у земљи и реорганизације система здравствене заштите у условима пандемије коронавируса која траје“.

„Даље, игнорантским поступањем предсједника Владе Дритана Абазовића према ставовима најзначајнијих научних установа у земљи, као и истакнутих стручњака и организација цивилног друштва, те стављањем односа са Српском православном црквом у први план, при чему је властитим неодговорним поступањем довео до подизања тензија у друштву и до ненадокнадивог губитка времена потребног за квалитетно испуњавање обавеза из европске агенде, ова Влада је изгубила легитимитет“.

Додаје се да је на крају образложења предлога закључено да је, „због свега наведеног, а у намјери да се заштите витални државни интереси Црне Горе и сачува шанса да наша земља крене путем европске интеграције, подношење иницијативе за изгласавање неповјерења 43. Влади Црне Горе било неопходно“.

За изгласавање неповјерења Влади у Скупштини потребна је већина укупног броја посланика – 41 глас. То значи да ће потписници Иницијативе морати да траже подршку још најмање пет посланика.

vijesti.me


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО
Немири и пуцњава на Космету: Подигнута борбена готовост Војске СрбијеСтошић: Хвала Херцеговини на љубави и гостопримствуИВАН ЋЕ ЖИВЕТИ ЖИВОТ ДОСТОЈАН ЧОВЕКА, ДОБРИ ЉУДИ СУ МУ ПРЕОКРЕНУЛИ ЖИВОТ: Хероји су нам ОТКРИЛИ СВЕ о томе, ДИВНО!Мошти мајке Светог Василија Острошког изложене у цркви у Мркоњићима – Вјерници ће их цјеливати у наредним данимаЕлектротехнички факултет у Подгорици евакуисан због пријетње: Оно у Србији је ништаУ Модричи избјегнута трагедија: Мушкарац пиштољем пријетио да ће убити 2 особеУхапшен масовни убица из Младеновца: Сумња се да је имао саучеснике!Осам мртвих, више од 10 рањених у пуцњави код Младеновца, 600 припадника специјалних јединица трага за нападачем„ОН ЈЕ РАЗМАЖЕНО, ОБЕСНО, МОНСТРУОЗНО ДЕТЕ!“ Тишину испред школе прекинуо вапај једне мајке: „Био ми је у кући, а моја ћерка му је била на списку“ (ВИДЕО)Црна Гора: Први пут одата пошта жртвама НАТО бомбардовања