Абазовић поручио Коњевићу: „Док сам ја премијер, неће бити хапшења попова или хоџа“

Игра глувих телефона: Нека пожури, јер ако не падне моја глава, завршиће тамо гдје му је мјесто

Премијер Дритан Абазовић поручио је на сједници Владе шефу дипломатије Ранку Кривокапићу да пренесе министру одбране Рашку Коњевићу да ће одговарати пред законом.
Абазовић је казао да је данас сасвим јасно одакле долазе сви напади на њега и чланове Владе.

– Само да поручим. Реците колеги (Рашку Коњевићу) који је данас одсутан – ономе што је рекао да ће прије но што уради нешто што је већ урадио један службеник високопозициониран у сектору безбједности, да ће пасти многе главе, да пожури. Јер ако не падне глава, они ће одговарати пред законом. Поручите му то. Он нека настави да финансира вашу пропаганду, али пошто је ту поруку послао да ће прије тога да падну главе, што се мене тиче, с обзиром да сам првотаргетовани, нега пожури. Ако се то не деси, завршиће тамо гдје му је мјесто – казао је Абазовић.

Истакао је да док је он премијер неће бити хапшења попова или хоџа.

– Ви знате да сам ја корак испред Вас, и због тога су ова подметања да не може Албанац ово да потпише, јер су Албанци стигматизовани, Албанац и Муслиман они не требају то да потпишу. Они могу само да играју неку икебану грађанског друштва. Ове теме демонстрирају колико су неки људи грађански орјентисани.

Мени нико не смета, мени ни једна црква не смета. Црногораца сте се могли сјетити док сте 30 година били на власти. За то вријеме док сте били на власти Црногорска црква вам је била НВО. Ја лично, не да немам тај однос, него све што год они договоре између себе, ми смо ту да договоримо сервис.Од мене нећете створити човјека који има било какав негативни однос према било коме ко се национално изјашњава како он жели. Религијски, ко је атеиста, агностик, што се мене тиче, ја сам тотално космополитски орјентисан. То је велика ствар за Црну Гору, ви нисте. То је вама проблем, преслушајте после што сте све рекли. Ваши посланици говоре и поручују да треба хапсити попове. Је ли то прича, замислите да је неко рекао да требају све хоџе да се похапсе. Не бисмо живјели од НВО сектора да је неко то рекао. Ово се неће радити док је ове владе – казао је Абазовић.

(Борба)


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО