Владимир Орлић изабран за предсједника Скупштине Србије

Посланик Српске напредне странке Владимир Орлић изабран је вечерас за предсједника Народне скупштине Србије.

За Орлића је, од 230 посланика који су приступили гласању, гласало 154 посланика, док је против било 76 посланика, а уздржаних није било.

Избор Орлића за новог предсједника пропратио је вишеминутни аплауз у скупштинској сали, а предсједавајући Владета Јанковић честитао му је на избору, пожелио успјех у раду и предао предсједавање.

Посланици СНС-а и коалиције која је учествовала заједно са највећом парламентарном странком на изборима 3. априла гласали су за Орлића на челу парламента, као и они из посланичког клуба СПС – Ивица Дачић, посланици Савеза војвођанских Мађара, посланичка група ПУПС – Солидарност и правда, Јединствене Србије, СДПС-а.

Орлића нису подржале посланичке групе Европски региони – Војводина, Санџак, Прешевска долина, Српски покрет Двери – Патриотски блок, Зелено – Леви клуб – Не давимо Београд – Морамо, Морамо – Заједно, Демократска странка, Народна странка Заветници, НАДА – Нови ДСС, ПОКС, Уједињени.

Конститутивна сједница почела је јуче када је потврђено 250 мандата новог сазива Народне скупштине, а данашње засједање, које је трајало око 12 сати са једночасовном паузом обиљежила је расправа о кандидату СНС-а за предсједника парламента Владимира Орлића.

На мјесту предсједника Скупштине Србије Орлић наслијеђује предсједника СПС-а Ивицу Дачића.

Конститутивна седница наставља се избором чланова скупштинских одбора, као и чланова делегација и именовањем генералног секретара Скупштине.

Танјуг


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО