“Да умирем од глади, не бих примио 100 КМ милостиње Владе РС” (ФОТО)

Стеван Марић, пензионер, демобилисани борац прве категорије ВРС и ратни војни инвалид упутио је на адресу Владе Републике Српске отворено писмо премијеру Српске у којем наводи да је понижен иницијативом Владе да се овим категоријама да новчана помоћ од 100 КМ. “Враћам ову помоћ и када бих умирао од глади са овим себи не би помогао да стигнем до неба до мојих неокаљан овом милостињом”, поручио је Марић.
Писмо Стевана Марића пензионера, борца прве категорије и ратног војног инвалида, упућеног предсједнику Владе Српске објављујемо у цјелости:

“Премијеру Вишковићу,

Колико си ми муке приредио и даље приређујеш, па и овим данашњим понижењем са новчаном помоћи за борце у износу од 100,00 КМ.Одузео си ми чак и могућност протоколарног обраћања са Поштовани или Господине. Прво се заслужује, а са другим се рађа и на жалост код тебе то изостало.

Премијеру, када тебе није срамота за све недаће и зло које си личним чињењем или нечињењем приредио грађанима Републике Српске посебно нама борцима, онда мене је срамота да ми премијер има тако малу плату – 4.200 КМ. Како изјави код Мате Ђаковића, а само двадесетак дана послије нарасте на 7.500 КМ и опет мања под хиљаду па можда и више грађана Републике Српске. Е ту срамоту нисам могао поднијети и ову помоћ достављам премијеру Републике Српске.

И док ово читаш и гледамо се у очи, знај да ти се обраћам у име оних Марића и Кнежића који нису имали прилику да буду живи и упознати те, Лука, Драган, Вукашин, Мирко и Лука. И у њихово име, враћам ову помоћ и када бих умирао од глади са овим себи не би помогао само да стигнем до неба до њих неокаљан овом милостињом.

Како прихватити добронамјерност, истинољубивост и човјечност од човјека који ме лишио 3/4 инвалиднине, који ми је увео карантин 45 дана и лишио ме могућности да честитам 18-ти рођендан једином унуку, који си ме послао десет пута на Суд за прекршаје због подигнуте деснице и узвика ПРАВДА ЗА ДАВИДА, због кога сам и данас под мјерама праћења. А свакога мјесеца у твоју касицу уплаћујем око 140 КМ.

Нећу да умрем у опросту за све зло које си учнинио и зато ти поклањам ових 100,00 КМ”.

(БН)


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО
Немири и пуцњава на Космету: Подигнута борбена готовост Војске СрбијеСтошић: Хвала Херцеговини на љубави и гостопримствуИВАН ЋЕ ЖИВЕТИ ЖИВОТ ДОСТОЈАН ЧОВЕКА, ДОБРИ ЉУДИ СУ МУ ПРЕОКРЕНУЛИ ЖИВОТ: Хероји су нам ОТКРИЛИ СВЕ о томе, ДИВНО!Мошти мајке Светог Василија Острошког изложене у цркви у Мркоњићима – Вјерници ће их цјеливати у наредним данимаЕлектротехнички факултет у Подгорици евакуисан због пријетње: Оно у Србији је ништаУ Модричи избјегнута трагедија: Мушкарац пиштољем пријетио да ће убити 2 особеУхапшен масовни убица из Младеновца: Сумња се да је имао саучеснике!Осам мртвих, више од 10 рањених у пуцњави код Младеновца, 600 припадника специјалних јединица трага за нападачем„ОН ЈЕ РАЗМАЖЕНО, ОБЕСНО, МОНСТРУОЗНО ДЕТЕ!“ Тишину испред школе прекинуо вапај једне мајке: „Био ми је у кући, а моја ћерка му је била на списку“ (ВИДЕО)Црна Гора: Први пут одата пошта жртвама НАТО бомбардовања