Шта је наш витални национални интерес?

Витални национални интерес једног народа је да поврати понижено достојанство, прегажено самопоштовање, обневиђелу правду, вулгаризовану културу! Да сузбија корупцију, искорјењује криминал, осуђује јавашлук, прогони непотизам! Да вјерује својим институцијама! Да има ефикасну владу, цијењену скупштину, обавјештену јавност!

Да стари и болесни, борци и инвалиди имају заслужену пажњу, да млади осјете заштиту и перспективу, да се у друштву мјере искључиво знање, васпитање, рад, одговорност! Да су јавни интереси изнад личних, да је високо подигнута застава морала, самилости, саборности, духа! Да се критички пропитују глобалистичке новотарије, бирократски идиотлуци, скоројевићки авантуризам, да се осавремењује све што заслужује, али и одржава традиција, историјска вертикала вриједности и значења!

Да се поштују неистомишљеници, отворе срца и испруже руке према комшијама, ствара мирно окружење, повјерења и узајамности! Да убице буду у затворима, битанге и ништарије на стубу срама! Да се идентитет брани у амфитеатру, позоришту, музеју, а не вербалним атракцијама под шатором, режимском пропагандом, кордонима полиције, пљувачком ботова и скотова!

Витални национални интерес је у култивисаности, просвијећености, правдољубивости, поносу, несаломивости, а не у закулисним рачуницама, намјештеним тендерима, бескичмењаштву, безначелности, пљачкању, подвалама, цинизму, подаништву, самоподјармљености!

А ви изволите…

Професор Ђорђе Вуковић


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО
Немири и пуцњава на Космету: Подигнута борбена готовост Војске СрбијеСтошић: Хвала Херцеговини на љубави и гостопримствуИВАН ЋЕ ЖИВЕТИ ЖИВОТ ДОСТОЈАН ЧОВЕКА, ДОБРИ ЉУДИ СУ МУ ПРЕОКРЕНУЛИ ЖИВОТ: Хероји су нам ОТКРИЛИ СВЕ о томе, ДИВНО!Мошти мајке Светог Василија Острошког изложене у цркви у Мркоњићима – Вјерници ће их цјеливати у наредним данимаЕлектротехнички факултет у Подгорици евакуисан због пријетње: Оно у Србији је ништаУ Модричи избјегнута трагедија: Мушкарац пиштољем пријетио да ће убити 2 особеУхапшен масовни убица из Младеновца: Сумња се да је имао саучеснике!Осам мртвих, више од 10 рањених у пуцњави код Младеновца, 600 припадника специјалних јединица трага за нападачем„ОН ЈЕ РАЗМАЖЕНО, ОБЕСНО, МОНСТРУОЗНО ДЕТЕ!“ Тишину испред школе прекинуо вапај једне мајке: „Био ми је у кући, а моја ћерка му је била на списку“ (ВИДЕО)Црна Гора: Први пут одата пошта жртвама НАТО бомбардовања