Шаровић: Борцима, младима, пензионерима не треба ваша милостиња од 100 марака – њима требају конкретне и системске одлуке!

Борцима, младима, пензионерима и свим нашим грађанима не треба ваша милостиња од 100 марака – њима требају конкретне и системске одлуке које ће им помоћи да преживе у овим кризним временима, поручио је Мирко Шаровић, предсједник Српске демократске странке.
 
Шаровић напомиње да је у овој кризи зарадила само власт јер је на сваких 100 КМ узела додатно најмање 1000 КМ, колико су добили вишка новца због повећања цијена.
 
Од тих 1000 марака, истиче Шаровић, дијеле само 100, остало задржавају за себе.
 
“Ви сте, смишљено неподузимајући ништа да ублажите огромну инфлацију и одбијаћу сваку иницијативу чак и струке да се нешто уради, од почетка године из џепа сваког нашег човјека узели десет пута више од 100 марака и зато немојте сада да им ударате на њихово достојанство тако што ћете се удобровољити  и вратити им 100 од узетих 1000 марака!  Милостиња коју дајете само је још један доказ колико су промјене неопходне и то у свим сегментима вршења власти“, поручио је Шаровић представницима власти.
 
Нашем становништву би, наводи он, сада било много лакше да се власт угледала или видјели како својим грађанима помажу озбиљне и организоване земље.
 
„Да сте увели бар једну конкретну мјеру, или бар преписали од Србије, која има свеубухватан програм заштите, која је ограничила цијене на основне намирнице, која има дупло јефтинији гас и јефтинију електричну енергију…“ наводи Шаровић.
 
Јасно је, каже он, да је СНСД заједно са партнерима у власти  толико изгубио кредибилитет да немају нити једну дугорочну мјеру која би у овим великим економским кризама помогла нашим грађанима, бар до краја ове тешке године.
 
„Чињеница је да сте током дугогодишег владања Републиком Српском, од ње направили случај, земљу у којој наши грађани не желе да остану, а други је заобилазе… Институције Српске морају да воде компетентне личности и провјерено стручне особе, које ће знати да исправе све ваше грешке и штетне поступке и извуку је  из живог блата у које сте нас ви увели. Промјене су животно потребне за све наше људе и за нашу Републику Српску“, поручио је Мирко Шаровић предсједник СДС-а.


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО