Билећанин Саво Милојевић најмлађи доктор медицинe у Српској

Саво Милојевића је најмлађи доктор медицинских наука у Републици Српској. Медицински факултет у Фочи уписао је 2016 и врло брзо сврстао се у ред најбољих и највреднијих студената.

О себи и својим плановима говорио је з Радио Билећу.


„– Схвативши да сами бирамо шта ће нам бити човјек који стоји наспрам нас, да нас то одређује и дефинише према свему, јасно нас преображава у професији, води до вјере или невјере, у савјести до чојства или нечовјештва, на самом почетку мојих студија утемељио сам синтагму да једини истински пут моје будућности ЈЕСТЕ и БИЋЕ медицина. Тај постулат траје данас и трајаће до вјечности.
Да је медицина мој сан показују и оцјене у индексу са просјечном оцјеном 9,70., што ме уједно чини једним од најбољих студената на факултету. У прилог томе говоре и признања која сам добио за вријеме студија, међу којима издвајам Фондацију Др Милан Јелић, Фондацију Др Валентина Вртикапа, Фондацију Босана и СПКД Просвјета у Мостару.
Водећи се исконским, хиландарским и савременим медицинским кодексима, његујући врлине и карактер дат од Господа и стечен вриједним радом мојих родитеља, себе као доктора медицине од јула 2022. године видим као човјека који није лаком на новац и кога не руководи сребро, већ љубав ка ономе кога је болест довела до мога прага, иза кога се налази његова вјера и нада. Притом, као неко ко посједује љубав ка човјеку, без обзира да ли ја био специјалиста интерне медицине или хирургије, настојаћу да своје знање и употријебљен рад на престолу изљечења, буде искључиво на корист мојим пацијентима, уз једину награду-да ме не забораве у својим молитвама – каже Сава.

Радио Билећа


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО