Црна Гора: Ухапшени Вукотић, Михаиловић, Рајковић…


„Припадници Специјаног полицијског ођељења су извршили претресе на више локација у којима је одузето више десетина хиљада еура“, саопштено из Управе полиције

У истрази пословања државне компаније „13. јул Плантаже“ ухапшени су Веселин Вукотић, Божо Михаиловић, Ђорђије Рајковић, Сеад Шахман, Душко Перовић и Аница Хајдуковић.

Из Специјалног државног тужилаштва саопштено је да су бивши чланови Одбора директора Плантажа ухапшени по налогу специјалног тужиоца Вукаса Радоњића.


„Због постојања основа сумње да су учинили кривично дјело злоупотреба положаја у привредном пословању из чл.272 ст.3 у вези ст.1 Кривичног законика Црне Горе, јер су, као чланови одбора директора, донијели одлуку да се закључи штетни уговор о вансудском поравнању, између оштећеног привредног друштва „13. Јул – Плантаже“ АД и „ОМП Енгинееринг“ из Подгорице, чијим дјелимичним извршењем је оштећеном друштву нанијета штета, а „ОМП Енгинееринг-у“ прибављена корист“, наводи се у саопштењу СДТ-а.

Додаје се да ће осумњичени бити спроведени на салсушање у Специјално државно тужилаштво, у законском року.

Из Управе полиције је раније саопштено да су њихови службеници јутрос, по налогу Специјалног државног тужилаштва, ухапсили шест бивших чланова Одбора директора „Плантаже“.

„Слободе су лишени В.В., Б.М., Ђ.Р., С.Ш., Д.П. и А.Х. због сумње да су извршили кривично дјело злоупотреба службеног положаја у привредном пословању“, наводи се у саопштрењу УП.

Припадници Специјаног полицијског одјељења су обавили претресе на више локација у којима је, како се додаје, одузето више десетина хиљада еура.

„Службеници Управе полиције у сарадњи са Специјалним државним тужилаштвом настављају активности на овом предмету о чему ће јавност бити благовремено обавијештена“, наводи се у саопштењу.

vijesti.me


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО