Херцеговцу баба у аманет оставила 3 милиона долара: Филмска прича о Веселку којем је позив промијенио живот

Овај занимљиви Херцеговац својом причом, која је признаћете несвакидашња, може парирати неком сценарију холивудског филма. Како каже новац му је можда ријешио поприлично много проблема, али један ипак остаје.

Вјероватно док сте читали овај наслов помислили сте „ово мора бити нека класична навлакуша“, „вјероватно је шала у питању“, „ма то може само у филму да се деси“, међутим прича Веселка из Херцеговине доказ је да „мит о грандиозном насљедству ког сви Балканци потајно прижељкују“ ипак може да буде реалност, а не само сценарио из неког филма.

На почетку напомињемо да смо човјека, из ове крајње занимљиве приче, одлучили да назовемо Веселко како бисмо заштитили приватност овог новопеченог бх. милионера.

Мислио да је све шала: „Ма кога Ви зезате господине?!“

Телефонски позив који му је промијенио живот Веселко је примио прије отприлике мјесец дана. Како сам каже, мислио је да је у питању нека шала и да га неко од пријатеља зеза.

– Звони телефон, број подугачак видим да није наш локални. Јавим се. Човјек са друге стране представи ми се као адвокат из Лос Анђелеса који ми саопштава да сам ја насљедник богатства које ми је моја далека баба Мара оставила. Каже „господине цифра износи 3 милиона долара и биће Вам исплаћена у три рате морате да ми пошаљете Ваше податке чим прије“. Мој одговор на то све је био „ма кога Ви зезате господине?!“ – говори кроз смијех Веселко.

Сада када прочитате ово како бисте ви реаговали у датој ситуацији? Вјероватно би већина одреаговала као Веселко, а можда чак и шокантније јер – колико људи заиста задеси неко насљедство из ведра неба? Рекли бисмо не баш много.

Прича се даље одвијала врло интересантно према ријечима нашег саговорника.

Три милиона долара, а милион питања – како је прича са баба Маром почела

Како смо све даље тонули у разговор, детаљи овог догађаја постајали су све интересантнији. Почетком 20. вијека Веселкова породица емигрирала у САД гдје су своју срећу пронашли у „црном злату“ – нафти.

– Е сад, када смо утврдили да се човјек не шали и да сам ја стварно легитиман насљедник услиједило је милион питања – како, шта, одакле? Разговором са родитељима дошао сам до сазнања да је моја породица отишла, стицајем околности, у Америку некада 1912. године. Населили су се у Калифорнији, гдје су се бавили пословима који су се тицали нафтне индустрије. Тако су гомилали велико богатство, куповали некретнине итд. Прича сеже до бабе Маре која нажалост није имала дјеце и дубоку старост дочекала је у старачком дому. Прије смрти одлучила је да распрода сву имовину коју је посједовала и стави све „у сламарицу“. Ми нисмо имали контакт са њом јер нам је она била даљи род и заправо нисмо били ни свјесни да постоји, тако да овакво нешто нисмо ни очекивали – прича Веселко.

Од новца не зна шта ће: Пара сада имам, у потрази сам за женом свог живота

Како се сада екстремно обогатио и ријешио већину својих животних проблема, Веселко се баца на тражење љубави свог живота.

– Новцем који сам добио ријешио сам доста проблема и себи и родитељима. Свој посао наставио сам да радим, јер осјетио бих се апсолутно бескорисно да не радим ништа и само трошим насљедство. Преостаје ми још само један „проблем“ да ријешим – морам да нађем жену свог живота. Надам се да ћу имати среће у томе – каже Веселко насмијано.

АТВ (Ало)


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО