Нови детаљи несреће: Погинуо познати требињски пчелар, седмогодишњи дјечак у тешком стању

ТРЕБИЊЕ – Познати требињски пчелар Небојша Љубибратић (55) погинуо је јутрос око 6.45 у саобраћајној несрећи на магистралном путу Требиње – Билећа, у мјесту Орах, у близини древног манастира Добрићево.

Кобних момената он је управљао ФИАТ-ом, а ријеч је о директном судару, у којем је тешко повријеђено и двоје ђеце из другог аутомобила и након збрињавања у Болници Требиње, једно је хеликоптером Хеликоптерског сервиса Републике Српске хитно пребачено у Универзитетски клинички центар (УКЦ) РС у Бањалуци.

„Једно дијете је задобило повреде главе и због тога је хеликоптером пребачно Бањалуку, док је друго због повреда унутрашњих органа оперисано у нашој установи и смјештено на Одјељење интензивне његе“, казао је Недељко Ламбета, директор Болнице Требиње.

Како нам је потврђено из УКЦ РС, седмогодишњи дјечак који је повријеђен у том судару на апарату је за механичку вентилацију.

„Према ријечима др Ненада Шкорића, специјалисте анестезије са реаниматологијом, пацијент је задобио тешку повреду главе. Пацијент је збринут и прикључен на апарат за механичку вентилацију. Све даље прогнозе су неизвјесне“, навели су за „Независне новине“ из УКЦ РС.

Осим дјеце, у том аутомобилу је било још троје путника који су збринути у Болници Требиње и они су, према Ламбетиним ријечима, ван животне опасности.

У другом аутомобилу се, у ствари, према наводима Окружног јавног тужилаштва Требиње, возила породица из Новог Сада, отац, двоје дјеце, дјед и бака, док је из супротног смјера долазио ФИАТ којим је управљао Љубибратић.

„Из засад неутврђених разлога ФИАТ је прешао на другу страну коловоза и дошло је до директног контакта два аутомобила“, саопштено је у Тужилаштву.

Дежурни тужилац, који је по позиву изашао на лице мјеста, наредио је обдукцију тијела настрадалог Љубибратића, која ће бити извршена сутра.

Независне


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО