“Тако се брани застава, стати, гледати, записивати” Покушао да отме Србину тробојку, барјактар га патосирао једним ударцем (ВИДЕО)

Да је рат у Украјини попримио већу димензију свједоче и подијеле људи широм планете на ову и ону страну – на оне за и оне против.

На друштвеним мрежама често наилазимо на оштре полемике, фотографије или снимке у којима особе исказују и бране своје мишљење о актуелној ситуацији у Украјини.

Некада то прерасте и у насиље, а један такав снимак објављен је на Твитеру.

Видео је настао у Атини гдје су, како се наводи, Украјинци или они који су у јавности пружали подршку украјинском народу помијешали српску са руском заставом.

Србин који је био барјактар на свадби, како то обичај и налаже, истакао је заставу Србије, али су окупљени мислили да је у питању застава Русије, те су тај чин, како се претпоставља, схватили као отворену провокацију.

Мушкарац је пришао возилу из којег се вијорила српска застава и напао возача. Возач је изашао и узвратио ударац нападачу, а онда је услиједила права туча насред пута. На снимку се може виђети да је нападнути мушкарац у борби имао добру технику и јак кроше, те је оборио свог нападача.

До ескалације је дошло када се обрачуну придружио још један мушкарац који је бранио нападача, а убрзо се ту створила и полиција с намјером да смири страсти.

Грађани који су се окупили како би истицањем украјинских застава пружили подршку једној од страна у актуелном рату посматрали су овај инцидент.

Многи корисници Твитера оставили су коментаре испод ове објаве, преноси Мондо.

“Да је у Србији неко би га избушио трофејним парабелумом. Кроз ноге да не квари весеље”, “Како се брани застава, стати, гледати записивати”, “Брат заставник је био спреман на њих десет да крене, а камоли на овог јадника”, “Па гдје ћеш на барјактара, будало”, “Свиђа ми се што је одмах изашао из кола није му ни дозволио да приђе застави. Тако се брани застава браћо, мада није ми ни чудно, пошто смо познати да никад наша застава није заробљена у рату”, гласе неки од коментара.

Српскаинфо


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО