Шаровић: Жао ми је што је Миличевић одустао од канидатуре, „Моја понуда њему је била фер и коректна“

Предсједник СДС-а Мирко Шаровић, пред одржавање данашње сједнице странке, није хтио да потврди своју кандидатуру за члана Предсједништва БиХ и поручио да на данашњем засједању имају важније теме од одабира кандидата.

Шаровић каже да ни СНСД, као њихова главна конкуренција, није објавио канидате док Миличевић у свом писму истиче да се залагао да објава кандидата буде раније.

„Милан је иначе сматрао да смо кандидате требали објавити много раније, али преовладало је то што наша главна конкуренције није изашла са канидатима и ми то пратимо. Имамо још мјесец дана до рока. Тако, данас питање инокосних функција неће бити у фокусу нашег интересовања“, рекао је Шаровић.

Шаровић каже да ће на данашњој сједници Предсједништва СДС-а бити ријечи о посланичким листама за Народну скупштину РС и Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ.

„Жао ми је што је Милан одустао. Ово је процес који је код нас требао да траје још извјесно вријеме (мисли на необјављивање имена кандидата). Ми данас нећемо разговарати о финалу тог процеса, имамо много посла око посланичких листа у изборним јединицама и за Народну скупштину и за Представнички дом“.

Шаровић је споменуо да ће кандидат за члана Предсјендишта БиХ бити неко од чланова Предсједништва СДС-а, не прецизирајући ко је у питању.

„Ко ће на крају да понесе ту тешку обавезу, виђећемо. Неко од нас, односно чланова Предсједништва сигурно хоће. Милан Миличевић је мој први сарадник и један сјајан човјек и начелник. Заједно ћемо се договарати о стварима које се тичу изборног процеса да би се што боље припремили за предстојеће изборе. Нема ту било какве љутње, виђећемо ко може да одговори овом изазову, што је најважније. Као шеф странке носим највећу одговорност био или не био кандидат за ову функцију. Сви ћемо бити заједно, али ко ће да носи ту прву палицу виђећемо“, рекао је Шаровић.

Подсјећамо, у писму упућеном Предсједништву странке Миличевић је, између осталог рекао, да га је Шаровић замолио да повуче своју кандидатуру да се не би „изазвале пођеле у странци“. Међутим, Шаровић је демантовао ове наводе, рекавши да му је понудио другачији приједлог.

„На прошлој сједници Предсједништва лично сам му (Миличевићу) рекао ‘молим те имаш неколико дана, види можеш ли да преузмеш ту одговорност и сви ћемо да станемо иза тебе. Уколико мислиш да можеш то да понесеш нема потребе да идемо и да се прегласамо на Главном одбору, идемо са једним кандидатом’. То је била моја понуда њему, која је фер и коректна“, рекао је Шаровић.

(МОНДО)


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО
Немири и пуцњава на Космету: Подигнута борбена готовост Војске СрбијеСтошић: Хвала Херцеговини на љубави и гостопримствуИВАН ЋЕ ЖИВЕТИ ЖИВОТ ДОСТОЈАН ЧОВЕКА, ДОБРИ ЉУДИ СУ МУ ПРЕОКРЕНУЛИ ЖИВОТ: Хероји су нам ОТКРИЛИ СВЕ о томе, ДИВНО!Мошти мајке Светог Василија Острошког изложене у цркви у Мркоњићима – Вјерници ће их цјеливати у наредним данимаЕлектротехнички факултет у Подгорици евакуисан због пријетње: Оно у Србији је ништаУ Модричи избјегнута трагедија: Мушкарац пиштољем пријетио да ће убити 2 особеУхапшен масовни убица из Младеновца: Сумња се да је имао саучеснике!Осам мртвих, више од 10 рањених у пуцњави код Младеновца, 600 припадника специјалних јединица трага за нападачем„ОН ЈЕ РАЗМАЖЕНО, ОБЕСНО, МОНСТРУОЗНО ДЕТЕ!“ Тишину испред школе прекинуо вапај једне мајке: „Био ми је у кући, а моја ћерка му је била на списку“ (ВИДЕО)Црна Гора: Први пут одата пошта жртвама НАТО бомбардовања