МИЛИЧЕВИЋ ПИСАО ПРЕДСЈЕДНИШТВУ СТРАНКЕ: “Не желим подјеле у СДС”

Предсједник Главног одбора СДС и начелник општине Теслић Милан Миличевић одустао је од потенцијалне кандидатуре за српског члана Предсједништва БиХ испред ове партије.

Миличевић је у писму упућеном члановима Предсједништва СДС због немогућности присуствовања данашњем састанку, навео да је овакав потез логичан слијед након што му је лидер странке на прошлој сједници предложио да размисли о повлачењу кандидатуре, јер би она могла да доведе до подјеле у странци.

“Сматрам да предсједник странке већ дуго ствара предуслове и амбијент за своју кандидатуру на коју по мишљењу многих има право као предсједник. На прошлој сједници Предсједништва, предсједник СДС-а је предложио да до сљедеће сједнице, а која се управо данас одржава, размислим о повлачењу своје кандидатуре да не би дошло до подјеле у странци и прегласавања те да се предсједнику СДС-а омогући кандидатура. Као рационалан човјек са много политичког и животног искуства желим предсједнику Српске демократске странке, који својом функцијом има право првог избора, успјешну кампању и да нас са својим личним оптимизмом доведе до побједе”, навео је Миличевић у писму.

Такође, Миличевић је у писму истакао да и заказан термин одржавања сједнице Предсједништва странке, у моменту када он није у прилици да присуствује, говори много.

Писмо Милана Миличевића упућено члановима Предсједништва СДС преносимо у цијелости:

“Поштоване колеге, чланови Предсједништва Српске демократске странке,

данас је један од најважнијих и најсрећнијих дана у мом животу. Данас, након старијег сина Александра и његове супруге Ане, и мој млађи син Јован постаје љекар.

Данас нећу присуствовати сједници Предсједништва. Присуствоваћу одбрани Дипломског рада мог сина која се одржава управо за вријеме одржавања сједнице. Признаћете, веома јак разлог.

Иако су организатори упознати с тим, иако сам то неколико пута наглашавао, заказати сједницу Предсједништва СДС баш у том моменту када ја нисам у могућности присуствовати из наведених разлога, говори много.

Ипак, потребно је да вам се обратим, а пошто сам (не)свјесно онемогућен да присуствујем самој сједници, то чиним на овај начин.

Српска демократска странка као највећа опозициона партија требала је одавно да проведе процедуру избора кандидата за једну од појединачних функција за предстојеће изборе те да га што прије промовише и крене у кампању. ТО ДО ДАНАС НИЈЕ УРАЂЕНО.

Више пута сам сугерисао на неопходност раније кандидатуре и да ја, уколико бих био предложен, о евентуалној кандидатури могу размишљати до разумног времена, а које мислим да је одавно прошло.

Погрешно је и да о томе одлучује један или два човјека, па био то ја или било ко други.

Процедура одабира кандидата требало је да прође кроз Општинске и Градске одборе Српске демократске странке, што није учињено, а сада је за то касно.

Надам се да у Српској демократској странци ипак постоји план за побједу који ће промијенити ову лошу власт у Републици Српској. План којим ћемо грађанима понудити да нам повјере свој глас, али и створити у овом кратком периоду организацију која ће то испромовисати, али и сачувати изборну вољу грађана.

Поштовани чланови Предсједништва,

сматрам да предсједник странке већ дуго ствара предуслове и амбијент за своју кандидатуру на коју по мишљењу многих има право као предсједник. Његово легитимно право је да у том случају преузме одговорност и да у ту сврху искористи предуслове и унутарстраначке механизме који су створени по његовим замислима.

Све остало би, по мишљењу предсједника Српске демократске странке и једног дијела руководства, била пођела странке и опструкција. На прошлој сједници Предсједништва, предсједник СДС-а је предложио да до следеће сједнице, а која се управо данас одржава, размислим о повлачењу своје кандидатуре да не би дошло до пођеле у странци и прегласавања те да се предсједнику СДС-а омогући кандидатура.

Као рационалан човјек са много политичког и животног искуства желим предсједнику Српске демократске странке, који својом функцијом има право првог избора, успјешну кампању и да нас са својим личним оптимизмом доведе до побједе.”

Бањалука.нет


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО
Немири и пуцњава на Космету: Подигнута борбена готовост Војске СрбијеСтошић: Хвала Херцеговини на љубави и гостопримствуИВАН ЋЕ ЖИВЕТИ ЖИВОТ ДОСТОЈАН ЧОВЕКА, ДОБРИ ЉУДИ СУ МУ ПРЕОКРЕНУЛИ ЖИВОТ: Хероји су нам ОТКРИЛИ СВЕ о томе, ДИВНО!Мошти мајке Светог Василија Острошког изложене у цркви у Мркоњићима – Вјерници ће их цјеливати у наредним данимаЕлектротехнички факултет у Подгорици евакуисан због пријетње: Оно у Србији је ништаУ Модричи избјегнута трагедија: Мушкарац пиштољем пријетио да ће убити 2 особеУхапшен масовни убица из Младеновца: Сумња се да је имао саучеснике!Осам мртвих, више од 10 рањених у пуцњави код Младеновца, 600 припадника специјалних јединица трага за нападачем„ОН ЈЕ РАЗМАЖЕНО, ОБЕСНО, МОНСТРУОЗНО ДЕТЕ!“ Тишину испред школе прекинуо вапај једне мајке: „Био ми је у кући, а моја ћерка му је била на списку“ (ВИДЕО)Црна Гора: Први пут одата пошта жртвама НАТО бомбардовања