Ухапшен албанац који је управљао дроном у Београду

Албанска полиција ухапсила је у Драчу Исмаила Морину, познатијег као човјека који је управљао дроном са заставом тзв. „Велике Албаније“, преноси Коха.

Овај догађај је покренуо талас насиља на ногометној утакмици квалификација за Европско првенство између Србије и Албаније у октобру 2014. године.

Морина ће у затвору провести више од пет мјесеци због недозвољеног држања оружја и муниције, а ухапшен је приликом провјере докумената.

Тада је установљено да се налази на потјерници јер је раније осуђен на затворску казну од пет мјесеци и 12 дана због недозвољеног посједовања оружја и муниције, саопштила је албанска полиција.

Иначе, хапшење је услиједило након што је суд у Драчу укинуо одлуку суда у Тирани којом је казна затвора замијењена условном казном.

Хапшење се, према писању албанских медија, повезују с вечерашњим финалом Конференцијске лиге које су игра у Тирани.

Подсјетимо, албанска полиција је 2015. године ухапсила Морину у центру Тиране због посједовања нелегалног оружја. Међутим, албански врховни суд га је пустио из затвора послије три мјесеца и одредио му кућни притвор. Морина је поново ухапшен 2018. године у Дубровнику на основу српске потјернице, али је изручен Италији.


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО