ДОДИК У ТЕСЛИЋУ: Побиједићемо ПДП, СДС, САД, Британију и њемачке зелене

Све што носи епитет развојног у посљедњих 10 година долази од СНСД-а, власти и Владе Републике Српске, без обзира ко да је на функцији, изјавио је данас предсједник СНСД-а Милорад Додик.

Додик је у Теслићу поручио да је ова партија веома стабилна и окупљена, а руководству теслићког СНСД-а Далибору Панићу је захвалио за данашње васкршње дружење на које се одазвало око 1.000 грађана.

Он је истакао да се са овог скупа шаље и порука да је СНСД за мир, сарадњу, бољи Теслић и Републику Српску.

– Нисмо људи који угрожавају било кога, већ само бранимо оно што је наше и што припада овом народу. Ја сам војник ове партије и војник Републике Српске. Намјерно говорим о термину војник, јер има и неких који су веома злонамјерни и они сваку врсту термина злоупотребљавају, али такво је вријеме данас – навео је Додик.

Он је навео да у Теслићу, који има специфичну локалну структуру, имају велику амбицију на изборима и да се покаже да постоји подршка.

– Ако постоји подршка СНСД-у то значи да постоји синергија са републичким институцијама, а за Теслић је то најважније – рекао је Додик.

Додик је током обраћања присутнима рекао да окупљање поводом васкршњег празника значи бити посвећен, између осталог и породици СНСД-а која остварује успјехе, али је додао да понегдје има и проблема.

– Желимо овдје да кажемо да је жива наша организација, да смо завршили процес реконструкције и реорганизације, да су наши чланови изабрали ново руководство – рекао је Додик новинарима.

Ова странка, каже, иза себе има доста успјеха до којих се дошло заједничким радом, да у томе никоме није лако, упркос дјеловању и оних који не користе фер политичку борбу.

– Све године иза нас су добре године за Републику Српску. Они други немају ништа друго да говоре сем да смо ми нешто склонили или радили, покрали. Као да се овђе ништа није дешавало. Наравно, све су то лажи – рекао је Додик.

Он је указао на причу ПДП-а инструисану енглеским програмима, као и садашње руководство СДС-а за које каже да је издајничко и нема ништа са ствараоцима Српске.

– Зато СДС данас није друга политичка партија према истраживању, него чак трећа, а биће можда и четврта након ових избора. То говори да њихово руководство не ради како треба – рекао је Додик.

Према посљедњим истраживањима, каже, СНСД има подршку 34 одсто испитаника, а друга је ПДП са свега 10 одсто, те да сва опозиција не може заједно да пређе 25 одсто.

– Ми морамо да радимо, да будемо свјесни, и да окупљени са коалиционим партнерима радимо – истакао је Додик.

Он је рекао да је веома важно, из низа разлога и потребе за континуитетом, да на функцији предсједника Републике Српске и српског члана Предсједништва БиХ буду људи из СНСД-а и коалиције.

– Ми смо партија континуитета, наша коалиција је коалиција континуитета, зато се морамо окупити и бити заједно – поручио је Додик.

Он је истакао да ће избори бити одржани и да ће побиједити.

– Побиједићемо ПДП и СДС, и Америку, Велику Британију, као и представнике политичке опције зелених у Њемачкој – закључио је Додик.

(Срна


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО