Америка увела санкције Асиму Сарајлићу и Гордани Тадић

На страници Америчког уреда за контролу стране имовине (ОФАЦ), тачније нашли су се данас члан СДА и делегат у Дому народа БиХ Асим Сарајлић и Гордана Тадић, бивша главна тужитељица Тужилаштва БиХ.

Подсјећамомо, недавно су исте санкције уведеме Милораду Додику,, Милану и Тијани Тегелтији те Алтернативној телевизији из Бање Луке.

Шта ће тачно значити санкције у овом случају бит ће познато нешто касније, али се претпоставља да се индивидуалне санкције према Сарајлићу и Тадић односе на забрану путовања у САД те блокаду евентуалне имовине и рачуна у тој земљи.

Иначе, Сарајлић је други политичар са подручја Федерације БиХ којем су уведене санкције. Раније су санкције уведене Мирсаду Кукићу.

Сарајлић је државни делегат у Дому народа, а у везу с корупцијом и злоупотребом положаја се доводи између осталог због афере „Асим“,која се односи на спорни снимак приликом куповине делегата за избор предсједника Кантоналног одбора СДА Сарајево.

Гордана Тадић је тренутно тужитељица Тужилаштва БиХ и донедавна главна државна тужитељица. Њен мандат обиљежен је бројним аферама. Смијењена је јер предмете тужиоцима није дођељивала по аутоматизованом систему у ЦМС-у. Такођер је кроз свој рад промовирала и личне интересе што је био разлог д азаврши на америчкој црној листи.

Ускоро опширније…


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО