Кајкут: Пријављен још један случај обљубе штићенице у Дому „Рада Врањешевић“

БАЊАЛУКА – Владимир Кајкут, директор Дома „Рада Врањешевић“ у Бањалуци, потврдио је „Независним новинама“ да су полицији пријавили још један случај могућег узнемиравања и обљубе штићенице ове установе због чега је пријављен један радник који такође обавља послове портира.

Пријавила га је за полно узнемиравање 17. јанаура и управа Дома је како је навео одмах покренула дисциплински поступак против тог радника и суспендовали га.

„Полиција је обавијештена, али још нису долазили код нас да изузимају доказе“, казао је Кајкут.

Како је рекао, поменута дјевојчица је под стручним надзором и стабилно.

Према његовим ријечима представници Министарства здравља и социјалне заштите спровели су стручни наџор над овом установом те им је предао комплетну докуметацију.

„Припремљен је извјештај о раду за све што смо урадили у протеклом периоду и неких мјера. По мом мишљењу позитиван је извјештај. Видјећемо како ће они то презентовати, али генерално су задовољни са стањем у дому“, рекао је Кајкут.

Подсјећамо да је због обљубе тринаестогодишње дјевојчице пријављен портир А.К. (42) којем је одређен притвор због сумње да је починио обљубу са дјететом млађим од 15 година. Њега је пријавио васпитач којем се како сазнајемо дјевојчица жалила да је имао одређене односе с њом.

Ухапшен је у петак 28. јанаура и након испитивања у полицији и тужилаштву њему је Окружни суд у Бањалуци одредио притвор.

Према незваничним информацијама он је ухапшен мјесец дана након пријаве односно, након хапшења Модричанина Е. Х. (25) којег сумњиче да је такође злостављао ову дјевојчицу. Модричанину је 28. јанауара одређен једномјесечни притвор.

Према ријечима Кајкута 17. децембра када је приваљен А.К. они су одмах покренули дисциплински поступак и суспендовали га.

Дисциплинска комисија Дома није утврдила веће незаконитости, али је портир кажњен са одбијањем од плате у периоду од три мјесеца. Он је након тога у складу са правилима о дисциплинској одговорности враћен на посао.

Суспензија портира трајала је тако двије седмице и то за вријеме дисциплинског поступка од 17. децембра када је случај пријављен до 31. децембра прошле године.

Кајкут је истакао да је А. К. сада поново суспендован након што је ухапшен и притворен, а та суспензија ће трајати до окочања кривичног поступка.

Како смо раније писали поменута дјевојчица је са 11 година смјештена у Дом „Рада Врањешевић“ након што је откривено да ју је баба подводила старијем мушкарцу.

Такође смо писали да је она признала кривицу и у фебруару 2020. године осуђена на седам година затвора.

У овом случају је злостављач дјевојчице Симо С. добио 12 година робије.

Независне


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО