Билећа сабрала Српску, Србију и Црну Гору – прослављен Савиндан

Билећани данас прослављају Светог Саву, Дан и крсну славу општине и крсну славу Храма Светог Саве.
Велики број вјерника окупио се јутрос испред Храма Светог Саве, међу којима су најрадоснији били наши најмлађи суграђани.

Епископ захумско-херцеговачки Димитрије служио је Свету архијерејску литургију, којој су поред Билећана присуствовале званице из Србије, Црне Горе и других градова Републике Српске.

Након литургије организована је свечана литија, а улице Билеће су претворене у једну прелијепу слику која одише вјером, љубављу и јединством.

Начелник општине Билећа је честитао крсну славу и Дан општине својим суграђанима, свештенству, просвјетним радницима и ученицима.

„Данас нас је на овом светом мјесту окупио Свети Сава, да се у славу Господа помолимо за наш град, да нам подари срећу напредак и свако добро, а највише братску слогу и љубав. Свети Сава окупља свој вјерни народ већ осам вијекова и нека то буде на вјечност и на многаја љета”, рекао је Вујовић.

На Светосавској академији додијељене су награде и признања заслужним појединцима и колективима, који су упркос тешкој години иза нас, успјели остварити значајне резултате. Награде и признања уручио је начелник општине Веселин Вујовић, који се овом приликом захвалио награђеним и пожелио да и у будућем периоду остварују добре резултате.

Вујовић се посебно захвалио гостима, који су данас заједно са Билећанима прославили овај велики дан и показали управо оно чему нас је Свети Сава учио, а међу њима су били Марко Ковачевић – начелник општине Никшић, представници општина Алексинац и Сечањ, Љубиса Петровић – градоначелник Бијељине, народни посланици Јелена Тривић, Небојша Вукановић, Љубиша Крунић, Максим Скоко, члан Предсједниства СДС-а Вукота Говедарица, и остали представници привредног, културног и политичког живота Републике Српске.

Данас је Билећа заиста објединила Републику Српску, Србију и Црну Гору. Билећани су показали да желе да граде пријатељство са свим добронамјерним људима.

Надамо се да ће и убудуће ова мала херцеговачка општина бити препознатљива по оваквим и сличним сликама и да ће у потпуности представљати постојбину Светог Саве.

ИСТОК


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО