„Покушава се довести у питања моја лична безбједност“ Реакција Стевандића на хапшење возача Милана Јашаревића


Желим да јавности ставим до знања да се након бројних пријетњи, угрожавањем моје безбједности и живота, о чему су у току бројне истраге, али и пресуде за особе које су то покушале, сада се поново покушава директно довести у питање моја лична безбједност политичком злоупотребом од стране правосудних институција.

„Покушава се довести у питања моја лична безбједност“ Реакција Стевандића на хапшење возача Милана Јашаревића
Због тога ћу особе које у томе учествују сматрати лично одговорним јер су неспорни кривци за продужено таргетирање и излагање медијском линчу који служе, не само политичкој дискредитацији, већ и за излагање директној опасности прогона, праћених позивима на убиство који су документовани.

То је саопштио предсједник Уједињене Српске, Ненад Стевандић, поводом хапшења па пуштања на слободу возача Милана Јашаревића.

– Милан Јашаревић је службеник Републичке управе Цивилне заштите РС који је стављен на располагање тиму за праћење мјера Републичког штаба и најчешће је возио шефа тима, то јест мене лично. Опште је познато да се у слободно вријеме Милан Јашаревић увијек налазио у мојој близини, нарочито у Сарајеву када бих био изложен бројним пријетњама, непријатностима или опасности. Упркос многим пријетњама и сталном угрожавању безбједности за које постоје бројни документи у надлежним службама Републике Српске и БИХ, познато је и то да ја никад нисам имао обезбјеђење. Не знам коме је пало на памет да Милана Јашаревића, породичног човјека без мрље, оца троје малољетне дјеце, повезује са било чиме у било каквој афери или процесу, малтретира његову породицу, малољетну дјецу и родитеље. Јер, сигурно да се ради, или о невјероватној грешки, или свјесној намјери да се њему непотребно нанесе зло, настави моје таргетирање и излагање опасности, те изазову и политичке афере и импликације према мени, што је супротно улози правосуђа – каже Стевандић.

Према његовим ријечима, ово је такође знак да се комплетна афера око Института за јавно здравство РС претвара у предизборну кампању, са циљем „дискредитације неподобних или независних, тако да се не само крше сва права нормалних и неосуђиваних људи, о чему је свједочила и одлука Уставног суда“.

– Спектакли са претресима и ритуалним хапшењима, застрашивањем или изнуђивањем лажних исказа и уцјене, претварају правосуђе у дивљи запад. Никад се нисам мијешао у судске процесе, нити водио харанге пласирајући лажи, а добио сам све процесе када сам подносио тужбе против таквих особа. Наставићу, али морам напоменути да се поред изношења лажи и креирања афера, овај пут ради и о свјесном излагању ризику моје личне безбједности. То добро разумију параобавјештајни центри у Сарајеву и можда се управо њима оваквим поступцима шаље важан сигнал – каже лидер УС.

Како каже, флагрантна и малициозна угрожавања права неосумњичених или осумњичених се комбинује са прљавом медијском кампањом и харангом, којој се посветило више пажње него правном процесу, односно оптужници или суђењу.

-Као човјек који никада није био ни осумњичен нити осуђен, са правом ћу предузети све законом дозвољене активности и све за шта нормалан човјек, коме покушавају угрозити интегритет, породични мир и безбједност, може да учини и то против сваког ко ме угрожава, те упознати јавност, пријатеље и заинтересоване за обезбјеђивање правне и личне сигурности, не само мене, већ сваког грађанина Републике Српске, везано за злоупотребу правосуђа у правцу прављења афера предизбирног карактера или угрожавања живота. Ово је посебно важно јер медијску кампању таквом правосуђу воде особе висештруко пресуђене да изношење лажи – закључује Стевандић.

srpskainfo.com


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО