Предсједник Хрватске: Онај ко буде гласао за санкције ДОДИКУ је ИЗДАЈНИК!

Предсједник Републике Хрватске Зоран Милановић изјавио је данас да је свако ко у Вијећу ЕУ гласа за то да се Милораду Додику наметну санкције за њега издајник.

Милановић је казао да у БиХ од Додика има пуно горих.

„Један од могућих суговорника је Бакир Изетбеговић, он купује комаде платна и чека да прође што више времена да би се Хрвати изморили. Поткрада их и лаже им цијело вријеме. РС је корпус сепаратум унутар БиХ“, казао је Милановић.

„На задњим изборима је неколико изборних мјеста отето и то су људи који ће гласати како им Изетбеговић каже. Буде ли их шест, готово је, Хрвати више неће моћи повући ручну док им се права отимају. Домови народа у федерацији Бошњака, Срба, који су одавно нестали, и Хрвата који дијеле политички фактор с Бошњацима. Хрвати не могу изаћи из те брачне заједнице, али могу позвати редарство“, Додао је.

Осим тога, Милановић је казао да није ни Милорад Додик, као ни Владимир Путин, етнонационалист, те додао да су то људи који шире етничку мржњу. Додао је да је против санцкија Додику.

„Ма пустите санкције, ако неко из Хрватске у Вијећу ЕУ буде гласао за те санкције за мене је издајник. А онда ћу на сједнице ићи ја па нитко неће моћи гласати за санкције”, рекао је и поновио да треба суговорнике за рјешавање питања о БиХ.

С друге стране истакао је да је прослава дана РС-а најгоре могући изабрани датум, након којег су услиједили грозни злочини и то славити као „свето зачеће“ једне парадржаве је политички непаметно.

„РС је требала бити војно уништена“, казао је Милановић.


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО