Мандић: Разговараћу са Абазовићем

Андрија Мандић (Фото ЕПА ЕФЕ – Б.П.)

Председник Нове српске демократије и један од лидера Демократског фронта(ДФ) Андрија Мандић рекао је Танјугу да је спреман да разговара с председником Грађанског покрета УРА и потпредседником Владе Црне Горе Дританом Абазовићем и да би било итекако добро ако би тај састанак дао резултате.

„ДФ има само једно очекивање, а то је да се договор постигне у оквиру парламентарна већине, да нико од парламентарне већине не прави посебне договоре са ДПС. Ако евентуални састанак може да да тај резултат, то би било итекако добро”, поручио је Мандић, поводом најаве Абазовића да ће током дана контактирати Мандића.

Лидер ДФ је за Танјуг рекао да до сусрета још увек није дошло, али је истакао да је та коалиција спремна да разговарамо са свима из парламентарне већине и да жели да пронађе одрживо решење.

На питање да ли би ДФ подржао мањинску владу, Мандић је узвратио питањем зашто би Црна Гора поново имала мањинску поново, када ју је већ једном имала у виду експертске владе.

„Зашто и ми не би једном покушали да имамо оно што је нормално у целом свету и у свакој демократској држави, а то је да имамо већинску владу. За почетак, било би добро да Црна Гора покуша оно што се ради у свим другим државама – да има већинску владу, па ако не можемо то онда да видимо шта нам је даље чинити”, сматра Мандић.

Он додаје да ће о свему томе пресудну реч дати грађани Црне Горе на изборима.

„Они су изабрали 30. августа своје представнике за које су рачунали да могу да се договоре на принципима демократије да имамо владу. Међутим, захтев Здравка Кривокапића да имамо мањинску владу која би се називала експертском нас је довео у проблеме чију кулминацију доживљамо ових дана”, истиче Мандић.

Он је одбио да коментарише поступке премијера Кривокапића нагласивши да је ДФ месецима коментариса његове поступке, који су били, како каже, политички неодрживи и логички некохерентни.

„То је била политика од дана до дана, од часа до часа, без икакве идеје, без смислености да се испоштује воља грађана који су гласали за промене и за раскид са режимом Мила Ђукановића који је 30 година харао Црном Гором. На жалост, годину и по дана је прошло, а да највећи део очекивања које су имали грађани Црне Горе није испуњен”, констатује Мандић, преноси Танјуг.


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО