(ВИДЕО) Протест у Подгорици против Абазовића и Јоковића: „Узео си паре Дритане!“ „Издаја“

Овај протест је најављен путем друштвених мрежа, а није познато ко иза њега стоји.

Неколико стотина грађана окупило се вечерас испред зграде Владе због најава формирања мањинске владе, и иницијативе за изгласавање повјерења Влади коју је поднијела УРА и опозиција. Они су блокирали булевар Станка Драгојевића и мост Блажа Јовановића, а оптужили су вицепремијера Дритана Абазовића и предсједника СНП-а Владимира Јоковића за издају.

Најавили су ново окупљање за сјутра у 19 сати.

Булевар Станка Драгојевића је затворен, а окупљени узвикују: „Издаја“ и „Смијените Дритана“, „Узео си паре Дритане“, „Са Ловћена вила кличе Јоковићу издајниче“. Постављене су ограде, а како јавља новинар „Дана“ на скупу је окупљено неколико стотина људи. Грађани су блокирали мост Блажа Јовановића.

На скупу је и лидер Уједињене Горан Даниловић и посланик Владимир Добричанин, ту су посланици Демократа Момо Копривица и Владимир Мартиновић.

Очигледно jе да смо били у заблуди и да када смо изгласали ТС да се ово догађа. Нажалост ћемо опет бити на улицама и корачати. Ред jе да се овом народу извине и врате на прави пут. Порука да се нећемо помjерити одавде – казао је Добричанин.

На протесту је и предсједник Праве Марко Милачић.

– Неће стати Црна Гора, ово је кршење наших права. Позивамо народ да одбрани изборну вољу – поручено је са скупа.

Испред Михољског збора поручено је да се спрема издаја, и да се сад руши Влада и да нико частан и паметан нико неће подржати мањинску владу.

image

– Нико је неће подржати сем Мило Ђукановић који је уништио Црну Гору, дошли смо у ситуацију да нам он уз помоћ УРА кроји капу – навео је представник Михољског збора.

Окупљени прозивају и Владимира Јоковића за издају.

Најавили су окупљање и за сјутра у исто вријеме.

Сриједа 19.01. народни протест у 19 сати испред Владе. Одбрана народне воље коју је исказао 30. августа – писало је у најави која је кружила друштвеним мрежама.

Dan co.me


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО