МУП Републике Српске опозицији у Требињу забранио протестну шетњу

Након Рјешења издатог од Полицијске станице Требиње, у коме је забрањена шетња улицом Његошевом, Преображенском и Обалом Луке Вукаловића од Културног центра Требиње до сједишта Хидроелектрана на Требишњици, опозиција у Требињу је одустала од најављеног јавног окупљања у петак 21. јануара на платоу испред Културног центра.
С тим у вези, опозиционе странке у Требињу су данас одржале састанак и умјесто протестне шетње најавиле одржавање конференције за новинаре 21.јануара у 10,30 часова испред сједишта Хидроелектрана на Требишњици обзиром да ће у 11 часова у овој згради бити одржана Скупштина акционара на којој ће донијети одлуку о докапитализацији овог предузећа.

Како кажу из опозиције, циљ јавног окупљања испред Културног центра и протесне шетње од сједишта Електропривреде Републике Српске до сједишта Хидроелектрана на Требишњици био је да се изврши притисак јавности на власт да морају поштовати закон и да не смију, без одлуке Народне скупштине Републике Српске, мијењати власничку структуру ХЕТ-а и Електропривреде РС.
“Разочарани смо чињеницом да су Министарство унутрашњих послова Републике Српске и Полицијска управа Требиње одбацили наш Захтјев за мирном протестном шетњом, јер се тиме губи смисао протеста. Наш циљ није да нарушавамо јавни ред и мир већ тражимо од власти и институција да раде у складу са законом и да не доносе штетне одлуке”, наводе из опозиције.

У образложењу Рјешења Полицијске управе је наведено да су, по одредбама Закона о безбједности саобраћаја, морали захтјев за обустављање саобраћаја и мирну шетњу поднијети најкасније 15 дана прије организовања шетње, али је то како наводе, немогуће јер је Скупштина акционара ХЕТ-а на којој је у плану доношење спорне одлуке, заказана 5. јануара 2022. године, а позив на сједницу скупштине објављен у јавности послије Божића, па је јасно да није било могућности да се шетња најави 15 дана раније, у складу са одредбама закона”, додају из СДС-а, ПДП-а и Листе за правду и ред.

Они су и за сутра најавили конференцију за медије у просторијама Градског одбора СДС Требиње у 12,30 часова како би јавности објаснили зашто су промијенили првобитни план.

(Требиње 24)


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО
Немири и пуцњава на Космету: Подигнута борбена готовост Војске СрбијеСтошић: Хвала Херцеговини на љубави и гостопримствуИВАН ЋЕ ЖИВЕТИ ЖИВОТ ДОСТОЈАН ЧОВЕКА, ДОБРИ ЉУДИ СУ МУ ПРЕОКРЕНУЛИ ЖИВОТ: Хероји су нам ОТКРИЛИ СВЕ о томе, ДИВНО!Мошти мајке Светог Василија Острошког изложене у цркви у Мркоњићима – Вјерници ће их цјеливати у наредним данимаЕлектротехнички факултет у Подгорици евакуисан због пријетње: Оно у Србији је ништаУ Модричи избјегнута трагедија: Мушкарац пиштољем пријетио да ће убити 2 особеУхапшен масовни убица из Младеновца: Сумња се да је имао саучеснике!Осам мртвих, више од 10 рањених у пуцњави код Младеновца, 600 припадника специјалних јединица трага за нападачем„ОН ЈЕ РАЗМАЖЕНО, ОБЕСНО, МОНСТРУОЗНО ДЕТЕ!“ Тишину испред школе прекинуо вапај једне мајке: „Био ми је у кући, а моја ћерка му је била на списку“ (ВИДЕО)Црна Гора: Први пут одата пошта жртвама НАТО бомбардовања