Тенисери широм света дигли глас у Новакову одбрану, али су наши асови заћутали

Британски тенисер Енди Мареј рекао је да одлука да први играч света Новак Ђоковић не учествује на Аустралијан опену није добра ни за кога и да му се не свиђа што је српски тенисер био у притвору.

– То није сјајно за турнир, пошто је боље када сви најбољи играчи учествују. Очигледно ће бити много питања о томе шта се овде догодило и у каквој је био ситуацији – рекао је Мареј за ББЦ.

Трочлано веће Савезног суда једногласно је одбило жалбу Ђоковића на укидање визе, па ће он бити депортован из Аустралије и неће бранити титулу на Аустралијан опену у Мелбурну.

– Новака познајем откако смо били 12-годишњаци, поштујем га, играо сам против њега. Не свиђа ми се што је у овој ситуацији и што је био у притвору. Ова ситуација није била добра ни за кога. Чини се да се све овде догодило у последњем тренутку и због тога је настала таква збрка – навео је Мареј и додао:

– Надам се да се то неће догодити на осталим догађајима и да се неће поновити оваква ситуација. Не бих то желео Новаку, не бих то желео тенису и надам се да је сада завршено.

Одмах по објављивању одлуке аустралијског суда огласили су се многи тенисери. Аустралијанац Ник Кирјос је на твитер окачио емотикон човека који се држи за главу.

И Францускиња Ализ Корне се огласила моћном поруком.

– Знам премало да бих судила о тренутној ситуацији. Оно што знам је то да је Новак увек први стајао уз играче. Али, нико од нас није стао уз њега. Буди јак Новаче – поручила је Корне.

Огласио се и Васек Поспишил.

– Новак никада не би отишао у Аустралију да му није дато изузеће да уђе у земљу од стране владе (које је добио; то је и прва пресуда судије Келија). Он би прескочио Аустралијан опен и био код куће са својом породицом и нико не би причао о овом хаосу. Ово је била политичка игра пред изборе и то је очигледно. Ово није била његова кривица. Није на силу улазио у земљу нити је стварао своја правила. Био је спреман да остане код куће – написао је канадски тенисер.

И док су светски тенисери устали и побунили се против овакве одлуке, дотле је завладала тишина код наших играча. Иако је Новак увек помагао српским тенисерима колико је могао, за сада се нико није оглашавао. Проверавали смо налоге на друштвеним мрежама Јелене Јанковић, Ане Ивановић, Душана Лајовића, Филипа Крајиновића, Ласла Ђереа и Миомира Кецмановића, али нико није подигао свој глас против ове одлуке.

Маxbetsport


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО