На данашњи дан убили су му оца, мајку, сестру и брата – Цветко Ристић је остао сам!

На данашњи дан 16. јануара 1993. године од стране припадника тзв 28. дивизије АрБиХ извршен је напад на рејон Скелана. Тога дана,14-огодишњи дјечак Цветко Ристић из оближњег засеока Кушићи остао је без читаве породице. На кућном прагу убијени су му отац Новак, мајка Иванка и сестра Митра (18), а 15-огодишњи брат Мићо је одведен у Сребреницу чије тијело ни послије 29 година још није пронађено. За убиство породице Ристић нико није одговарао.

Цветко се није предао. Циглу по циглу, цријеп по цријеп, уз помоћ добрих људи обновио је свој дом у Кушићима. Одрастајући сам искусио је сву горчину овог свијета, све док се није оженио лијепом Јеленом. Њих двоје имали су само једну муку… 11 година нису могли имати дјецу. И онда, као дар од Бога, Јелена је Цветку подарила близанце, Новака и Јована.

https://t.co/vZ841ERFwm

СЛАВА БОГУ!


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО
Немири и пуцњава на Космету: Подигнута борбена готовост Војске СрбијеСтошић: Хвала Херцеговини на љубави и гостопримствуИВАН ЋЕ ЖИВЕТИ ЖИВОТ ДОСТОЈАН ЧОВЕКА, ДОБРИ ЉУДИ СУ МУ ПРЕОКРЕНУЛИ ЖИВОТ: Хероји су нам ОТКРИЛИ СВЕ о томе, ДИВНО!Мошти мајке Светог Василија Острошког изложене у цркви у Мркоњићима – Вјерници ће их цјеливати у наредним данимаЕлектротехнички факултет у Подгорици евакуисан због пријетње: Оно у Србији је ништаУ Модричи избјегнута трагедија: Мушкарац пиштољем пријетио да ће убити 2 особеУхапшен масовни убица из Младеновца: Сумња се да је имао саучеснике!Осам мртвих, више од 10 рањених у пуцњави код Младеновца, 600 припадника специјалних јединица трага за нападачем„ОН ЈЕ РАЗМАЖЕНО, ОБЕСНО, МОНСТРУОЗНО ДЕТЕ!“ Тишину испред школе прекинуо вапај једне мајке: „Био ми је у кући, а моја ћерка му је била на списку“ (ВИДЕО)Црна Гора: Први пут одата пошта жртвама НАТО бомбардовања