Санкције нa дјелу: Алтернативној телевизији из Бањалуке YоuТubе угасио налог

Алтернативној телевизији из Бањалуке YouТubе је угасио налог, што је прва посљедица недавно уведених санкција САД-а члану Предсједништва БиХ Милораду Додику и АТВ.

То су потврдили и из ове медијске куће, а како су рекли све су примијетили прије који дан случајно. Када покушате да видите неку видео вијест са Атв канала, укаже се порука:

“Овај налог је угашен због кршења смјерница YouТube заједнице”.

Након увођења санкција из АТВ-а је стигло реаговање.

„Санкције гледамо као признање за наш досадашњи рад, учинковитост, али и као обавезу да морамо показати да се истина не може цензурисати. Бесмислене наводе о повезаности са српским чланом Предсједништва БиХ Милорадом Додиком оштро и одлучно одбацујемо. Изненађени смо оваквом одлуком и сматрамо изричито неозбиљним за једну велику државу да инсинуације појединаца о повезаности наше медијске куће и политичара узму као кредибилан извор“, наводи се у саопштењу ове телевизије.

Бизнисмен Слободан Станковић је крајем 2017. године, за 56 одсто уђела у АТВ-у платио око четири милиона КМ. Медиј, који је од оснивања имао ореол независног, преко ноћи је почео да се повезује са породицом Додик и њима блиским тајкунима.

Компанија „Проинтер ИТСС“, која се повезује са Игором Додиком, сином Милорада Додика, накнадно је, преузела у потпуности власниство над АТВ-ом, преноси Н1.

(МОНДО)


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО