Фирма из Требиња „наручила“ 220 кг хероина заплијењеног у Плочама

У Луци Плоче заплијењено је 220 килограма хероина и 62 килограма кокаина укупне вриједности 17 милиона евра, што је до сад највећа запљена дроге у Хрватској.

Фирма из Требиња била је увозник 220 килограма хероина који је стигао у контејнеру из Турске. Ангажовала је хрватског шпедитера за превоз контејнера с дрогом која је требала допутовати до крајњег одредишта у Белгији, али је извађена у Хрватској, након чега су коцке с оловом заварене, а само је једна пошиљка с хероином стигла до одредишта.

Међутим, крајњи наручилац милионске пошиљке дроге, која је била намијењена западноевропском тржишту, није преузео терет, и то се још увијек утврђује.

Праћење терета

Оно што је са сигурношћу установљено јесте да шпедитер, а ријеч је о локалној фирми, ни на који начин није био укључен у садржај 80 тона олова који је стигао до плочанске луке.

Управо су садржај контејнера, увозник и крајње одредиште изазвали сумњу код цариника приликом профилисања контејнера који стижу у плочанску луку, при чему је контејнер који је стигао из Турске био означен као потенцијално сумњив.

Резањем контејнера и вађењем дроге полицијски посао хрватске полиције није био завршен.

У сарадњи с полицијама других држава, камион који је превозио оловне коцке имао је дискретну пратњу током цијелог пута до Белгије како би заштитили возача који је довезао олово, али без хероина на одредиште.

Хероин је у плочанској луци заплијењен 11. октобра прошле године, а контејнер с оловним коцкама, које су биле поново затворене, наставио је пут за Белгију.

Кад је ријеч о запљени 62 килограма кокаина скривеног у 54 пакетића на броду који је превозио угаљ из једне колумбијске луке, “роба” је била смјештена на 16 метара испод морске површине па је постојала опасност да се кокаин, који је као и хероин био намијењен западноевропском тржишту, одвоји од брода.

Како сазнаје Јутарњи лист, складиште с дрогом држали су јаки магнети, а није био заварен како то обично кријумчари раде.

Према првим полицијским процјенама, дрога би на илегалном тржишту вриједила 17 милиона евра.


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО
Немири и пуцњава на Космету: Подигнута борбена готовост Војске СрбијеСтошић: Хвала Херцеговини на љубави и гостопримствуИВАН ЋЕ ЖИВЕТИ ЖИВОТ ДОСТОЈАН ЧОВЕКА, ДОБРИ ЉУДИ СУ МУ ПРЕОКРЕНУЛИ ЖИВОТ: Хероји су нам ОТКРИЛИ СВЕ о томе, ДИВНО!Мошти мајке Светог Василија Острошког изложене у цркви у Мркоњићима – Вјерници ће их цјеливати у наредним данимаЕлектротехнички факултет у Подгорици евакуисан због пријетње: Оно у Србији је ништаУ Модричи избјегнута трагедија: Мушкарац пиштољем пријетио да ће убити 2 особеУхапшен масовни убица из Младеновца: Сумња се да је имао саучеснике!Осам мртвих, више од 10 рањених у пуцњави код Младеновца, 600 припадника специјалних јединица трага за нападачем„ОН ЈЕ РАЗМАЖЕНО, ОБЕСНО, МОНСТРУОЗНО ДЕТЕ!“ Тишину испред школе прекинуо вапај једне мајке: „Био ми је у кући, а моја ћерка му је била на списку“ (ВИДЕО)Црна Гора: Први пут одата пошта жртвама НАТО бомбардовања