Мјештани села Хргуд код Берковића одрекли се асфалта да помогну породици Муратовић

Мјештани села Хргуд одрекли су се 10 000 КМ, које су буџетом Општине Берковићи биле планиране за асфлатирање путева у овом мјесту, да би помогли самохраној мајци четворо ђеце да ријеши стамбено питање.
Ријеч је о породици Родољуба Муратовића из Берковића, који је иначе рођен у селу Хргуд, а који је прерано преминуо од посљедица изазваних вирусом корона. Његова породица нема ријешено стамбено питање, а хумани суграђани одлучили су да помогну.

– У Берковићима је покренута иницијатива да се њима у наредном периоду покуша ријешити стамбено питање. Мјештани Хргуда одрекли су се новца, који је био планиран за асфалтирање путева у овом селу, а кроз акцију коју смо покренули планирамо да прикупимо и додатни новац – рекао је за „Јадран Требиње“ начелник општине Берковићи Ненад Абрамовић.

На званичном сајту Берковића прије петнаестак дана објављено је и обавјештење о покретању хуманитарне акције за помоћ поменутој породици.

– Будимо људи. Мало смо мјесто, свако сваког зна. Несрећа не бира. Немојмо допустити да буду препуштени себи, покажимо људскост и хуманост. Знамо да је ово што радимо почетак рјешавања проблема. Локална заједница трудиће се да нађе трајно рјешење – стоји на званичној страници општине Берковићи.

У акцију помоћи породици Муратовић могу да се укључе и остали људи добре воље, а све детаље о начину уплате новца можете да пронађете на званичној страници општине Берковићи.

Глас Српске


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО