Ђоковићу прети до пет година затвора?

Аустралијске имиграционе власти прошириле су истрагу против Новака Ђоковиц́а на наводан низ грешака и несагласности везаних за путовање српског тенисера у Аустралију. Према писању тамошњих медија, најбољем тенисеру планете прети и до пет година затвора уколико се докаже да је лажирао доказе.
Одлука о поновном укидању визе Ђоковиц́у одложена је након што су његови адвокати поднели нове доказе надлежним органима.
Добро обавештено аустралијски медиј „Ејџ“ тврди да је истрага проширена на кршење обавезне изолације у Србији и нетачну информацију о путовању у неку другу земљу у последњих 14 дана пред долазак у Аустралију, што је Новак већ признао, али и на, како се наводи, несагласности са датумом његовог позитивног ковид-19 теста због којег је добио медицинско изузеће.
Имиграциони министар Алекс Хок мимо ове истраге разматра могућност да укине Новаку визу, упркос томе што је Србин победио Аустралију на суду почетком недеље.
Министар може да путем дискреционог права Новака депортује уколико закључи да је он опасност по здравље.

То, међутим, није највећи проблем са којим је српски тенисер суочен јер, преносе исти извори, њему прети чак и до пет година затвора колико је према аустралијском закону максимална предвиђена казна за давање лажних доказа, уколико се исто утврди.

Спутњик


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО