Сад се цео свет подсмева Аустралији

„Ђоковића неће шутнути из земље“, сматра адвокат Џастин Квил

Тле се полако смирује. Данима је трајала неизвеност, нарочито напето било је током викенда, али изгеда да су се изјашњавањем судије у понедељак јутро стекли услови да Новак Ђоковић, ипак, брани титулу на Аустралијан опену.

Постоји још једна бојазан, да министар за имиграције Алекс Хоук поништи визу најбољем тенисеру света и тиме га спречи да се појави на Мелбурн парку. Иако је после последњих дешавања такав сценарио тешко замислив, у теорији је могућ. С тим да не постоји рок до кад би Хоук могао да дела, што значи да је 34-годишњи Београђанин и даље потенцијална мета.

Мада, схватају и Аустралијанци да су погрешили. Да је цео процес представљао политичку игранку у скопу кампање пред надолазеће изборе. Зато су сагласни и кад говоре о тој могућности, више на папиру, него практичној, да се Ђоковић, депортује.

„Моје мишљење је да то неће урадити, неће га шутнути из земље. Један од разлога за то је што ће поступак у том случају поново завршити код истог судије, који ће донети одлуку да се Ђоковићу дозволи боравак у земљи. То ће јасно бити политичка одлука“, појаснио је Џастин Квил, адвокат за кога у Аустралији важи да је познат.

Квил је оценио да догађаји који су узбуркали не само тениски, већ свео свет, немају везе за спортом.

„Апсолутна срамота. Цео свет нам се сада подсмева. Уместо да рекламирамо Аустралију, радимо потпуно супротно“.

Одговорност је пребацио на политичаре, пошто је јасно да Влада Аустралије и она Државе Викторија нису у сагласју,.

„Влада је, у драматичном обрту ствари касно током дана, масовно капитулирала и пристала да се јасне наредбе донесу. Можда је то, међутим, била стратешка одлука“, оцење адвокат Квил.

Mozzartsport.com


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО