Рекордна пљенидба дроге у Плочама, пронађено више од 280 килограма кокаина и хероина

У двије одвојене полицијске акције у Хрватској је пронађено 220 килограма хероина и 62 кг кокаина, што је највећа запљена наркотика икада на територији ове државе.

Нађени коакин достиже уличну вриједност од 17 милиона евра.

Међусобно неповезане акције су извршене раније и у њима нико није ухапшен.

Хероин је пронађен претрагом брода који је стигао из Ирака у луку Плоче је, према ријечима Зоран Тиквица, шеф Службе криминалистичке полиције Полицијске управе дубровачко-неретванске, резултат интензивног рада и садње Полицијске управе Дубровачко-неретванске с царинском управом и осталим институцијама.

Све је, додао је, наставак оперативне акције у којој смо у првих шест месеци прошле године разбили двије злочиначке организације и пријавили неколико особа.

Том је приликом заплијењено укупно 700 килограма кокаина.

У првом случају који се односи на запљену хероина 11. октобра прошле године је у Луци Плоче извршена претрага контејнера с брода који је дошао из Ирака.

У том се контејнеру налазило 80 оловних плоча тежине 250 до 300 килограма и у 40 тих оловних коцки пронађено је 296 пакетића дроге.

У другом случају ради се о запљени кокаина која се догодила 3. новембра прошле године, када је дрога пронађена претрагом брода који је превозио расути терет из колумбијске луке.

Према ријечима Тиквице велики допринос у том случају дали су рониоци, који су у готово немогућим условима претражили подморја брода и том приликом пронашли метални предмет причвршћен шрафовима и магнетом.

У њему су пронађена 54 пакета кокаина, каже Тиквица, пренио је хрватски портал Индекс


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО