Кривокапић: Нисам честитао Дан Републике Српске јер сам мислио да сам Божићном честитком обухватио све празнике

Премијер Здравко Кривокапић гостујући на јучерашњем Твитер “Space-u” појаснио је зашто није честитао Дан Републике Српске 9. јануар

“Колико знам, данас је Св. архиђакон Стефан. Овим путем свим вјерницима честитам данашњи празник. Ја сам мислио да сам Божићном честитком обухватио све празнике ових дана.”, казао је премијер.

Овим потезом је премијер Здравко Кривокапић вјешто избјегао да помене Дан Републике Српске, а опет честитајући празник св. архиђакона Стефана свим вјерницима СПЦ који и јесте слава Републике.

Интересантна је била интеракција са једним од слушалаца “Space-а” који га је поново упитао зашто није честитао и да ли сходно томе за званичну Црну Гору Република Српска не постоји.

“Како не постоји? Па, ето постоји по Дејтону. Српска је ту и нико је не може помјерити.”

Питамо се, уколико за премијера Република Српска постоји, по Дејтону, и да је нико не може помјерити, зашто је онда изостала званична честитка?

Уколико премијер Кривокапић мисли да је Божићном честитком обухватио све празнике, можемо ли закључити и да ће да изостане честитка за Савиндан, један од највећих вјерских празника у Црној Гори, јер је, можда, овом Божићном честитком и њега обухватио? Можда ова честитка чак обухвата и српску нову годину, али нажалост то никад нећемо знати.

Борба.ме


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО