„Дај ми брате, да ти пољубим руку, ти идеш са наше свете земље!“

Када сам летос посетио једно мало, а за мене незаборавно место, Лопаре, близу Угљевика и Бијељине, непознат човек ми је пришао и тражио да пољуби моју руку зато што је чуо да сам дошао са Косова. „Дај ми брате, да ти пољубим руку, ти идеш са наше свете земље!“ Те речи једном заувек су ми показале ко су Срби из Републике Српске, и ако сам се некада питао шта њих држи тако сложно, зашто ми не бисмо могли да утичемо на своју околину и своје животе као они, више се не питам. 
Народ у Републици Српској поштује себе, не заборавља своју историју, поноси се пореклом и воли, искрено воли све своје и увек је спреман да то брани. 
Недуго после, пријатељ из Републике Српске је дошао у Партеш и пре поласка ми је тражио да му напуним кесу земљом са Косова. 
И било ми је лакше, јер сам знао да ће макар кило земље са Косова и Метохије бити сигурно сачувано, тамо где су чува и наша историја и језик и идентитет. У Републици Српској. Срби из Републике Српске су пример свима осталима, а нарочито Србима на Косову и Метохији, како се чува образ и не да на своје, како се не заборавља да један грумен земље нема цену и да је велики, јер га је Србин отплатио животом. Нека сваки Србин са Косова, макар једном обиђе Републику Српску и сачуваћемо Косово и Метохију. 
Бог нек те чува и твоји дивни људи, живела нам и поносила се увек, Републико Српска! 

Пише: Никола ВАСИЋ

Оснивач Хуманитарне организације КосовскоПоморавље и покретач прве српске интернетпродавнице на КиМ @Kupujsakosmeta


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО
Немири и пуцњава на Космету: Подигнута борбена готовост Војске СрбијеСтошић: Хвала Херцеговини на љубави и гостопримствуИВАН ЋЕ ЖИВЕТИ ЖИВОТ ДОСТОЈАН ЧОВЕКА, ДОБРИ ЉУДИ СУ МУ ПРЕОКРЕНУЛИ ЖИВОТ: Хероји су нам ОТКРИЛИ СВЕ о томе, ДИВНО!Мошти мајке Светог Василија Острошког изложене у цркви у Мркоњићима – Вјерници ће их цјеливати у наредним данимаЕлектротехнички факултет у Подгорици евакуисан због пријетње: Оно у Србији је ништаУ Модричи избјегнута трагедија: Мушкарац пиштољем пријетио да ће убити 2 особеУхапшен масовни убица из Младеновца: Сумња се да је имао саучеснике!Осам мртвих, више од 10 рањених у пуцњави код Младеновца, 600 припадника специјалних јединица трага за нападачем„ОН ЈЕ РАЗМАЖЕНО, ОБЕСНО, МОНСТРУОЗНО ДЕТЕ!“ Тишину испред школе прекинуо вапај једне мајке: „Био ми је у кући, а моја ћерка му је била на списку“ (ВИДЕО)Црна Гора: Први пут одата пошта жртвама НАТО бомбардовања