У селу Девет Југовића код Приштине данас Божић славило деветоро Срба

Међу мноштвом изграђених велелепних кућа, од некадашњих 160 српских домаћинстава, данас су само два српска – куће Живановића и Марковића

У селу Девет Југовића код Приштине данас живи деветоро Срба. На слици је осморо, јер је девети морао да фотографише.

Међу мноштвом изграђених велелепних кућа, од некадашњих 160 српских домаћинстава, данас су само два српска – куће Живановића и Марковића.

Срби из овог села за qекарске услуге иду до Доње Брњице. Једино мjесто окупљања је црква, која се налази у центру села, коју мештани сами одржавају и у коју одлазе свакодневно.

Самоћа на коју су осуђене двijе српске породице често уме да буде тешка, али како кажу, живот иде даље. Ослањају се  једни на друге у нади да ће се неко из институција како српских, тако и косовских сjетити да обиђе преостале Србе у овом мjесту, јер како кажу, осим новинарских екипа још увек нико није закуцао на њихова врата.

У здрављу славили на својим огњиштима за вјек и вјекова! Христос се роди!

(преузето са фб странице „Косово и Метохија“)


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО
Немири и пуцњава на Космету: Подигнута борбена готовост Војске СрбијеСтошић: Хвала Херцеговини на љубави и гостопримствуИВАН ЋЕ ЖИВЕТИ ЖИВОТ ДОСТОЈАН ЧОВЕКА, ДОБРИ ЉУДИ СУ МУ ПРЕОКРЕНУЛИ ЖИВОТ: Хероји су нам ОТКРИЛИ СВЕ о томе, ДИВНО!Мошти мајке Светог Василија Острошког изложене у цркви у Мркоњићима – Вјерници ће их цјеливати у наредним данимаЕлектротехнички факултет у Подгорици евакуисан због пријетње: Оно у Србији је ништаУ Модричи избјегнута трагедија: Мушкарац пиштољем пријетио да ће убити 2 особеУхапшен масовни убица из Младеновца: Сумња се да је имао саучеснике!Осам мртвих, више од 10 рањених у пуцњави код Младеновца, 600 припадника специјалних јединица трага за нападачем„ОН ЈЕ РАЗМАЖЕНО, ОБЕСНО, МОНСТРУОЗНО ДЕТЕ!“ Тишину испред школе прекинуо вапај једне мајке: „Био ми је у кући, а моја ћерка му је била на списку“ (ВИДЕО)Црна Гора: Први пут одата пошта жртвама НАТО бомбардовања