НЕВЕСИЊЕ: ХУМАНИТАРЦИ ДАРОВАЛИ 166 СОЦИЈАЛНО УГРОЖЕНИХ ПОРОДИЦА

У организацији Удружења обољелих од мултипле склерозе регије источне Херцеговине, Општине Невесиње, Црквене општине Невесиње, Центра за социјални рад, Црвеног крста и Општинске борачке организације у Невесињу је данас подијељена хуманитарна помоћ за социјално најугроженије вишечлане породице и обољеле од мултипле склерозе.

Велику подршку и овогодишњој акцији пружили су људи добре воље, установе, предузећа и приватници. Хуманитарци су жељели да овим гестом све породице у Невесињу осјете радост божићних празника.

Предсједник Удружења мултипле склерозе Бранимир Таминџија наглашава да је хуманитарном акцијом обухваћено 166 породица из осам градова и општина источне Херцеговине.

‒ Божићне веселице добило је 110 породица како би празнике прославили у радости и весељу ‒ истакао је Таминџија. Он се захвалио завичајцима из Канаде, Њемачке, Италије, Швајцарске и Аустралије и хуманим људима из Невесиња који већ десет година обезбјеђују донације како би подржали акцију „Доброта се налази у срцима људи“.

За седмочлану породицу Сњежана Глоговца, демобилисаног борца Војске Републике Српске, дарови хуманих људи много значе. Каже да ће увијек чувати лијепу српску традицију и обичаје и да је за сваку похвалу ова акција добрих људи. И други корисници истичу да им дарови које су добили много им значе, а још више сазнање да нису заборављени и сами са својим проблемима.

Начелник општине Невесиње Миленко Авдаловић поздравио је спремност суграђана, привредних субјеката и организација да подрже акцију хуманости и солидарности

– Ово су најљепши примјери људске солидарности који за сиромашне породице много значе пред наступајуће празнике – поручио је Авдаловић.

Директор Центра за социјални рад Горан Ивковић наглашпава да „нечије мало, другима значи много“, што потврђује и ова хуманитарна акција која постаје све масовнија.

Акција „Доброта се налази у срцима људи“ у Невесињу се проводи десету годину заредом. Помоћ обољелим од мултипле склерозе коју су покренули Херцеговци из Канаде, а прихватили завичајци у Швајцарској, проширена је и на социјално угрожене вишечлане породице.

ИЗВОР: RADIO NEVESINJE |


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО