Градоначелник Требиња прворођеној беби даровао златник

Градоначелник Требиња Мирко Ћурић данас је златником даровао прву рођену бебу у овој години Тару Спаић, те оцијенио да је година у требињском породилишту почела лијепо.

IMG_0136_resized_20220103_115426267.JPG (94 KB)

Ћурић је честитао родитељима и пожелио да у овој години буде више дјеце него у претходној.

„Сматрам да је ово само мали знак пажење, а Град Требиње током цијеле године жели да максимално подржи пронаталитетну политику и кроз сваки вид помоћи жели да се укључи колико може, а све са циљем да се рађа што више дјеце“, казао је градоначелник Ћурић.

Он је још једном напоменуо да ће град Требиње уз подруку Владе Републике Српске наредне године кренути са изградњом нове болнице.

„Сигурно је да ћемо добити много боље услове, када је ријеч о здравственој заштити, а понудићемо и свим кадровима из Требиња да се усавршавају и специјализују за оно што нам недостаје“, истакао је он.

IMG_0145_resized_20220103_115507661.JPG (100 KB)

Мајка Сузана захвалила је медицинском особљу и истакла да се и она и беба осјећају добро.

„Пород је прошао у најбољем реду, беба и ја осјећамо се одлично“, казала је поносна Сузана.

Kћерка Сузане и Душана Спаића из Требиња је друго дијете у породици Спаић. Тешка је 4,3 килограма, а дугачка 56 центиметара.

Директор Болнице Требиње Недељко Ламбета рекао  је да је ова здравствена установа у протеклој години набавила одређену медицинску опрему за ово одјељење.

„Недостатак кадра је тренутно највећи проблем, не само на Одјељења за гинекологију и акушерство, већ и на осталим и ми смо позвали све маде докторе, који су завршили или треба да заврше да нам се јаве. Ми крећемо у изградњу нове болнице и потребан нам је млади кадар“, навео је Ламбета.

IMG_0146_resized_20220103_115608195.JPG (111 KB)

Докторица Анђелка Совтић, начелник Одјељења за гинекологију и акушерство Болнице Требиње казала је да је у протеклој години у Требињу, као и у Републици Српској смањен наталитет.

„Ипак, ми смо задовољни да све иде како треба и без икаквих компликација и то је основно“, казала је докторица Совтић.

Radio Trebinje

facebook sharing button
twitter sharing button

ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО