Завршена изградња „Варош чаршије“ – нова туристичка оаза Града сунца (Фото)

Фото: П. Муцовић

IMG_9485.JPG (113 KB)

У комплексу Града сунца завршени су радови на изградњи и опремању „Варош чаршије“, објекта који се простире на 3.500 метара квадратних и који ће, када буде свечано отворен на прољеће наредне године, засигурно употпунити богату понуду Града сунца.

Објекат који је никао у љутом кршу и каменолому одише етно-стилом и има аутентичне грађевинске и архитектонске карактеристике херцеговачкога поднебља и остала еко и етно обиљежја краја у којем се налази, а у његову изградњу уложено је преко 10 милиона KМ, казала је Милица Мијановић, генерални директор „РДТ Свислајон“ Требиње.

IMG_9430.JPG (159 KB)
IMG_9467.JPG (105 KB)

У самом комплексу налази се Kнежев конак, Бегова кућа, ашчиница са винотеком, пивницом и оријенталним рестораном. Ту је средњовијековни трг са дућанима, ћевабџиницама, бурекџиницама и посластичарницама, као и бројне занатске радње и продавнице, које ће понудити аутохтоне сорте хране и пића.

„Захваљујући визији Родољуба Драшковића, предсједника пословног система „Свислајон Таково“ и пожртвованом и напорном раду свих запослених у пословном систему у Требињу, добили смо један аутентичан објекат, који ће омогућити посјетиоцима да додатно уживају у културним и забавним дешавањима“, истакла је Милица Мијановић, генерални директор „РДТ Свислајон“ Требиње.

IMG_9442.JPG (95 KB)
IMG_9438.JPG (177 KB)
IMG_9421.JPG (124 KB)
IMG_9446.JPG (105 KB)
IMG_9453.JPG (137 KB)

Она је казала да се изградњом „Варош чаршије“ не завршавају радови на изградњи комплекса Град сунца.

„Већ у првој половини наредне године очекује се почетак радова на новој великој инвестицији – изградњи новог комплекса од 3.500 стамбених јединица“, истакла је она.

IMG_9462.JPG (131 KB)
messenger sharing button
whatsapp sharing button

Аутор: М.И./Радио Требиње


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО
Немири и пуцњава на Космету: Подигнута борбена готовост Војске СрбијеСтошић: Хвала Херцеговини на љубави и гостопримствуИВАН ЋЕ ЖИВЕТИ ЖИВОТ ДОСТОЈАН ЧОВЕКА, ДОБРИ ЉУДИ СУ МУ ПРЕОКРЕНУЛИ ЖИВОТ: Хероји су нам ОТКРИЛИ СВЕ о томе, ДИВНО!Мошти мајке Светог Василија Острошког изложене у цркви у Мркоњићима – Вјерници ће их цјеливати у наредним данимаЕлектротехнички факултет у Подгорици евакуисан због пријетње: Оно у Србији је ништаУ Модричи избјегнута трагедија: Мушкарац пиштољем пријетио да ће убити 2 особеУхапшен масовни убица из Младеновца: Сумња се да је имао саучеснике!Осам мртвих, више од 10 рањених у пуцњави код Младеновца, 600 припадника специјалних јединица трага за нападачем„ОН ЈЕ РАЗМАЖЕНО, ОБЕСНО, МОНСТРУОЗНО ДЕТЕ!“ Тишину испред школе прекинуо вапај једне мајке: „Био ми је у кући, а моја ћерка му је била на списку“ (ВИДЕО)Црна Гора: Први пут одата пошта жртвама НАТО бомбардовања