Mиличевић: Мијењати оно што не ваља у друштву

Српска демократска странка функционише на принципу једне специфичне емоције. Постоји емоционални однос једног великог броја чланова према СДС-у. Та емоција постоји само у СДС-у и нигдје више. – истакао је предсједник Главног одбора СДС Милан Миличевић.
 
„Од прошлости се не живи али од ње треба учити. СДС је заједно са војском и народом стварао Републику Српску. СДС је претрпио толико удара а и даље је снажна. Већина политичких партија, не би издржала све те притиске, од удара Високог представника, па до политичке трговине и излазака из СДС-а веома значајних људи. Све то преживјети и остати најјача опозициона политичка странка је велика ствар“ – поручио је Миличевић.
 
Миличевић је казао да је његов мотив рада у политици да промијени оно што не ваља у нашем друштву.
 
„На локалном нивоу мислим да сам постигао доста заједно са својим сарадницима. На вишем нивоу власти, жеља ми је да промјенимо шири амбијент у Републици Српској и Босни и Херцеговини“ – поручио је Миличевић.
 
Нажалост, каже Миличевић, данас смо далеко смо од оних снова за Републику Српску које смо сањали након рата.
 
„Сањали смо Републику Српску много бољом, ефикаснијом а лагоднији и бољи живот за наше грађане. Не живимо добро, живимо константну кризу. Лош стандард, социјална политика лоша, здрaвствени систем урушен…“ – истакао је предсједник Главног одбора СДС.
 
Говорећи о враћању надлежности Миличевић је казао да нема ниједан човјек у Републици Српској које не жели да повратимо све своје надлежности али политички одговорно је рећи да ли је то могуће и како је то могуће.
 
„Овом питању треба се посветити на један озбиљан начин. Унилатерално се не могу преносити надлежности. Почетком јула идуће године, у јеку тог циркуса који се зове предизборна кампања, под шаторима се може очекивати и прича да ће оцијепити Републику Српску. У таквој једној атмосфери свашта ће изговорити само да би добили још једне изборе. Зато сматрам да је све ово око враћања надлежности једна типична предизборна прича“ – закључио је Миличевић.


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО