Гласачи траже да цијена гласа прати раст инфлације у 2022. години!

Удружења продавача гласова упутили су апел политичким партијама да пред предстојеће републичке изборе цијену гласа ускладе са порастом стопе инфлације.

Лазо Продановић Листић каже да је неопхоно да дође до корекције цијене гласа, или да ће у супротноме бојкотовати изборе.

„Ми цијену гласа нисмо дизали већ 15 година, а то је у најбољем случају било 50 марака, или се обично сводило и на врећу брашна и килу кафе. Због тога захтијевамо да писменим путем добијемо гаранцију да ће глас пратити поскупљење намирница и инфлацију, те да ће до октобра наредне године достићи бар 100 КМ“, истиче он.

Продановић додаје да ће у супротном бити приморани да бојкотују изборе, или чак да формирају своју странку.

„Можемо и ми да изађемо на изборе јер у удружењу имамо око 200 хиљада чланова и сваке године нас је све више. Нека се политичари добро замисле, јер бисмо могли лако постати јака парламентарна странка у оба ентитета“, рекао је он.

Такође, поручује да на цијену гласа може утицати и епидемиолошка ситуација, те да су нарочито угрожени пензионери који се излажу опасности од заразе на бирачким мјестима.

„Пензионери су ризиковали здравље и на локалним изборима, а први су били у редовима за гласање и прије 7 сати ујутру. Због тога за њих тражимо бар 200 марака, како би у случају добијања короне имали довољно за лијечење“, закључе на крају он.

(Текст је сатиричног карактера)

50nijansipive


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО
Немири и пуцњава на Космету: Подигнута борбена готовост Војске СрбијеСтошић: Хвала Херцеговини на љубави и гостопримствуИВАН ЋЕ ЖИВЕТИ ЖИВОТ ДОСТОЈАН ЧОВЕКА, ДОБРИ ЉУДИ СУ МУ ПРЕОКРЕНУЛИ ЖИВОТ: Хероји су нам ОТКРИЛИ СВЕ о томе, ДИВНО!Мошти мајке Светог Василија Острошког изложене у цркви у Мркоњићима – Вјерници ће их цјеливати у наредним данимаЕлектротехнички факултет у Подгорици евакуисан због пријетње: Оно у Србији је ништаУ Модричи избјегнута трагедија: Мушкарац пиштољем пријетио да ће убити 2 особеУхапшен масовни убица из Младеновца: Сумња се да је имао саучеснике!Осам мртвих, више од 10 рањених у пуцњави код Младеновца, 600 припадника специјалних јединица трага за нападачем„ОН ЈЕ РАЗМАЖЕНО, ОБЕСНО, МОНСТРУОЗНО ДЕТЕ!“ Тишину испред школе прекинуо вапај једне мајке: „Био ми је у кући, а моја ћерка му је била на списку“ (ВИДЕО)Црна Гора: Први пут одата пошта жртвама НАТО бомбардовања