ПРЕДСЕДНИК ВУЧИЋ ОТКРИО ГДЕ ЋЕ БИТИ ЗА СВЕТОГ НИКОЛУ: За мене нема више ни слава, ни Божића како би грађани имали топле станове!


Председник Србије Александар Вучић најавио је да ће за светог Николу, своју славу, посетити копове и термолектрану Костолац и бити са рударима

Рекао је да су закључци састанак који је јутрос одржао са представницима енергетског сектора и члановима владе:

  • Замолио сам рударе Колубаре да сада ископавају 75.000 тона дневно нових откопа, да од Нове године скидамо 20.000 тона са депоније односно одлагалишта, да бисмо имали колико је могуће, јер нећемо имати ниједног тренутка пуну снагу због нижег квалитета угља, да мањом количином квалитетнијег угља из Дрмна пребацујемо 3.000 тона за Обреновац да бисмо мешали са мање квалитетним угљем – истакао је председник.

Председник је додао да ту има и додатни проблем, а то је велика потрошња мазута, како би се очистиле машине. Тако да се сада троши мазут за месец дана више него за годину дана, уз то што мазута нигде нема да се купи, напоменуо је Вучић.

Рекао је што се тиче цена да наша држава то тренутно може да издржи, али да је веома важно да задржимо термо изворе и уз раст обновљивих извора Србија мора да решава питање реверзибиле и балансирања енергије.

Нема више ни слава, ни Божића како би грађани имали довољно енергената
Вучић је скренуо пажњу за Пинк да је веома компликована и тешка ситуација, као у филму „Савршена олуја“, која се сада дешава у енергетском сектору у свету, као и у нашој земљи. Поручио је грађанима да рестрикција струје неће бити, али да зато за њега и за све друге из тог система више нема ни слава, ни Нове године, Божића и других празника, да би грађани могли да имају довољно енергената и топле станове.

На неке људе сам љут, јер нису обезбедили да угаљ не буде толико влажан и мокар, рекао је Вучић и додао да пре свега мисли, како је рекао, на „генералног директора (ЕПС-а), али и на све друге у систему“.

Скренуо је пажњу и на то да ће да када је реч о ергентима бити „пакао у Европи“, додајући да ће видети то они који су му се лакомислено смејали.

  • Готово сам сигуран да неће бити рестрикција – поручио је Вучић и додао да је држава све урадила да код нас не дође до рестрикција.
  • Ми причамо отворено и хоћемо заједно да решавамо проблеме са грађанима, јер хоћу да видим и учешће и критику грађана, као и да они сами виде колико је то важно за нас – навео је Вучић.

Informer.rs


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО
Немири и пуцњава на Космету: Подигнута борбена готовост Војске СрбијеСтошић: Хвала Херцеговини на љубави и гостопримствуИВАН ЋЕ ЖИВЕТИ ЖИВОТ ДОСТОЈАН ЧОВЕКА, ДОБРИ ЉУДИ СУ МУ ПРЕОКРЕНУЛИ ЖИВОТ: Хероји су нам ОТКРИЛИ СВЕ о томе, ДИВНО!Мошти мајке Светог Василија Острошког изложене у цркви у Мркоњићима – Вјерници ће их цјеливати у наредним данимаЕлектротехнички факултет у Подгорици евакуисан због пријетње: Оно у Србији је ништаУ Модричи избјегнута трагедија: Мушкарац пиштољем пријетио да ће убити 2 особеУхапшен масовни убица из Младеновца: Сумња се да је имао саучеснике!Осам мртвих, више од 10 рањених у пуцњави код Младеновца, 600 припадника специјалних јединица трага за нападачем„ОН ЈЕ РАЗМАЖЕНО, ОБЕСНО, МОНСТРУОЗНО ДЕТЕ!“ Тишину испред школе прекинуо вапај једне мајке: „Био ми је у кући, а моја ћерка му је била на списку“ (ВИДЕО)Црна Гора: Први пут одата пошта жртвама НАТО бомбардовања