Бивша Вучићева супруга оптужује Карађорђевиће: Живите на рачун државе

Велика је заблуда да живим нечијој грбачи, ја не живим на Двору, тврдио је својевремено принц Филип

Новинарка телевизије Пинк и бивша супруга предсједника Србије Kсенија Вучић оптужила јена друштвеној мрежи Твитер принца Филипа Kарађорђевића да са породицом живи на рачун државе. 

Наиме, бившој супрузи Александра Вучића је засметала објава у којој је принц Филип похвалио одлуку власти да испуни дио захтјева учесника еколошких протеста, односно што је у тој објави употребио термин „администрација“.

Подсјећања ради, Филип Kарађорђевић је јавно подржао протесте грађана који се одржавају у Србији, што, по свему судећи, нису благонаклоно дочекали представници власти и њој блиски људи.

Тако је објава принца Филипа, у којој поздравља одлуку Скупштине да повуче из процедуре спорни Закон о експропријацији и да измијени Закон о референдуму, била повод за напад Kсеније Вучић.

– Поздрављам и захвалан сам администрацији Србије што је послушала глас незадовољног народа. Лијепа реч отвара и гвоздена врата. У Србији је и за вријеме краљевине и данас живио слободан човјек грађанин, а не поданик. Имамо дугу историју грађанске свијести и она је чувар слободе Србије-написао је Филип.

Ксенији је засметало то што је Kарађорђевић искористио термин „администрација“, па је то иронично прокоментарисала. 

-Ах, „администрација“. То сте се сами досјетили, сигурна сам. Дјелујете баш тако – духовито и виспрено. Него, не смета када „администрација“ плаћа боравак породице у Србији? Или су „захвалност“ и „пристојност“ ријечи чије значење вам још нису превели – написала је она.

Објава Kсеније Вучић изазвала је бројне реакције, те су је тако многи подскетили да породице бројних политичара већ неколико политичара живе на рачун државе, а не презивају се Kарађорђевић.

Било је и оних који су подсјетили да конкретно принц Филип не живи „на рачун државе“.

– Овдје често читам коментаре ‘да живим на грбачи народа’. Велика заблуда. Не живим ни на чијој грбачи, не живим на Двору. Од Србије не узимам ништа. Са својом супругом и сином живим од сопственог посла, са уобичајеним дневним активностима као и сви моји суграђани- написао је својевремено Kарађорђевић.


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО