ПРЕСЈЕК ИЗЛАЗНОСТИ НА ИЗБОРИМА До 11 часова гласало 7,74 одсто Приједорчана


На пријевременим изборима за градоначелника Приједора до 11 сати гласало је 6.459 гласача, односно 7,74 одсто од укупног броја бирача са правом гласа.

ПРЕСЈЕК ИЗЛАЗНОСТИ НА ИЗБОРИМА До 11 часова гласало 7,74 одсто Приједорчана


Предсједник Градске изборне комисије Приједор Жељко Шкондрић изјавио је да овај број није за похвалу.

– Највећа излазност је у Брезичанима бирачко мјесто под Б гдје је изашло 118 односно 17,66 одсто бирача, а најмање је изашло у Козарцу, на бирачком мјесту Козарац 2 гђе је изашло свега седам гласача, односно 0,83 одсто-навео је Шкондрић.

Он је додао да ће други пресјек излазности бити око 15.30 сати. Најбитније у овом моменту је то је да се изборни процес одвија без икаквих проблема-истакао је Шкондрић.

Одговарајући на питања новинара у вези са излазношћу, Шкондрић је навео да обично око првог пресјека излазности износи између 17 и 25 одсто.


Прошле године излазност бирача у 11 сати била је била 13,14 одсто.

Међутим, треба имати у виду и чињеницу да се на овим изборима бира само градоначелник, а не и одборници којих је у локалном парлемнту 31.

На гласачком листићу је 14 кандидата за градоначелника.

У извод из Централног бирачког списка за Град Приједор је уписано 86.329 бирача уклучујући 608 бирача регистрованих за гласање у одсуству који право гласа остварују лично на бирачком мјесту у Приједору и 2.851 бирач регистрован да гласа путем поште.


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО
Немири и пуцњава на Космету: Подигнута борбена готовост Војске СрбијеСтошић: Хвала Херцеговини на љубави и гостопримствуИВАН ЋЕ ЖИВЕТИ ЖИВОТ ДОСТОЈАН ЧОВЕКА, ДОБРИ ЉУДИ СУ МУ ПРЕОКРЕНУЛИ ЖИВОТ: Хероји су нам ОТКРИЛИ СВЕ о томе, ДИВНО!Мошти мајке Светог Василија Острошког изложене у цркви у Мркоњићима – Вјерници ће их цјеливати у наредним данимаЕлектротехнички факултет у Подгорици евакуисан због пријетње: Оно у Србији је ништаУ Модричи избјегнута трагедија: Мушкарац пиштољем пријетио да ће убити 2 особеУхапшен масовни убица из Младеновца: Сумња се да је имао саучеснике!Осам мртвих, више од 10 рањених у пуцњави код Младеновца, 600 припадника специјалних јединица трага за нападачем„ОН ЈЕ РАЗМАЖЕНО, ОБЕСНО, МОНСТРУОЗНО ДЕТЕ!“ Тишину испред школе прекинуо вапај једне мајке: „Био ми је у кући, а моја ћерка му је била на списку“ (ВИДЕО)Црна Гора: Први пут одата пошта жртвама НАТО бомбардовања