Влада повлачи Закон о експропријацији из процедуре, предложене измене Закона о референдуму

(Фото А. Васиљевић)

Влада Србије донела је данас одлуку да из скупштинске процедуре повуче Закон о експропријацији, који је Скупштини вратио на одлучивање председник државе Александар Вучић.

Како је саопштено из Владе, направиће анализу да ли су неопходне измене и допуне Закона о експропријацији и, уколико се констатује да је Закон нужно променити – учиниће то уз широку јавну дебату у коју ће бити укључена стручна јавност, струковна удружења, представници привреде и цивилно друштво, јавља Бета.

На данашњој седници је предложено Народној скупштини да измени Закон о референдуму и народној иницијативи, у члановима који се односе на оверу потписа, представнике овлашћеног предлагача у органу за спровођење референдума и на рок за поновно расписивање референдума.

У предлогу Владе, укида се такса за оверу потписа, омогућава се да представници овлашћених предлагача буду део органа за спровођење референдума.

Према предлогу неће бити могуће расписати референдум о истом питању у року краћем од четири године, као и да Скупштина Србије у року од четири године неће моћи да донесе одлуку другачију од оне која је потврђена на референдуму.


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

НОВО