СНСД нема више већину у Бањалуци?! Усвојен ребаланс буџета!

СНСД нема више већину у Бањалуци?! Усвојен је ребаланс буџета града Бањалука за 2021. годину и то гласовима одборника који су до јуче били уз СНСД.
Данас је 18 одборника ПДП-а, СДС-а, Бањалука зове и СПС који су дио опозиције у Скупштини, али и коалиционих партнера СНСД-а, СП-а и Уједињене Српске усвојило ребаланс буџета.

Видно одушевљен оваквим развојем ситуације био је градоначелник Драшко Станивуковић који је неколико пута поновио: “Знате ли шта ово значи.”

Ипак, он није желио да говори да је дошло до промјене у скупштинској већини коју је до сада држао СНСД са партнерима ДЕМОС-ом, СП-ом и Уједињеном Српском, те једним одборником мањина.

Он је рекао:

“Имамо ребаланс без СНСД, имамо 17 милиона на располагању, можемо да чистимо снијег, крпимо рупе, да градимо школу у Ади, мост у Чесми, да сређујемо Господску, да радимо водовод и канализацију, а све се дешава у седмици када је стигла и помоћ Србије. Скупштинска већина на ребалансу буџета је пала, јер је јасно да не могу уцјене проћи. Нису одборници за или против Станивуковића, већ за Бањалуку. Захвалан сам одборнцима Социјалистиче партије, Уједињене Српске, али и потпредсједнику Чудићу, људима из СДС, ПДП, Бањалука зове… Што да кријем, УС је рекла наш амандман је мост у Доцу, у реду, идемо, радимо. Колико год да сам срећан, не могу да сакријем, али не ликујем”, истакао је Станивуковић.

Иначе, поред одборника СНСД-а гласању за ребаланс буџета још само нису присуствовали одборници ДЕМОС-а.

Невен Станић, шеф Клуба одборника Уједињене Српске у Скупштини града Бањалука, рекао је да су они усвајањем ребаланса буџета дупли побједници.

“Ми смо ти који смо од почетка мандата говорили да треба сарадња и да усаглашавамо политике и дошли смо у ситуацију да градоначелник схвата колико су други одборници битни. Као клуб и партија смо извојевали једну побједу и наставак изградње моста у Доцу и успјели смо уврстити средства за то. Мост у Доцу представља симбол града и са њим ћемо спојити насеља, људе и растеретити гужве. Ми смо дали обећање нашим суграђанима да ћемо то урадити и није било разлога да гласамо против ребаланса”, навео је Станић.

Истакао је да ово не значи да Уједињена Српска излази из коалиције.”Нас тројица смо компактни, најуигранији у Скупштини града. Ми само радимо по свом нахођењу и у интересу грађана. Не дозвољавамо да нас ико притишће, Као коалиција ми смо једини имали амандман који је усвојен и не видим разлога да будемо против”, казао је Станић.

Извор: БУКА


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

НОВО
Немири и пуцњава на Космету: Подигнута борбена готовост Војске СрбијеСтошић: Хвала Херцеговини на љубави и гостопримствуИВАН ЋЕ ЖИВЕТИ ЖИВОТ ДОСТОЈАН ЧОВЕКА, ДОБРИ ЉУДИ СУ МУ ПРЕОКРЕНУЛИ ЖИВОТ: Хероји су нам ОТКРИЛИ СВЕ о томе, ДИВНО!Мошти мајке Светог Василија Острошког изложене у цркви у Мркоњићима – Вјерници ће их цјеливати у наредним данимаЕлектротехнички факултет у Подгорици евакуисан због пријетње: Оно у Србији је ништаУ Модричи избјегнута трагедија: Мушкарац пиштољем пријетио да ће убити 2 особеУхапшен масовни убица из Младеновца: Сумња се да је имао саучеснике!Осам мртвих, више од 10 рањених у пуцњави код Младеновца, 600 припадника специјалних јединица трага за нападачем„ОН ЈЕ РАЗМАЖЕНО, ОБЕСНО, МОНСТРУОЗНО ДЕТЕ!“ Тишину испред школе прекинуо вапај једне мајке: „Био ми је у кући, а моја ћерка му је била на списку“ (ВИДЕО)Црна Гора: Први пут одата пошта жртвама НАТО бомбардовања