Уставни суд БиХ: Војници у Оружаним снагама БиХ имају право носити браду

Уставни суд БиХ данас је донио одлуку да војници у Оружаним снагама БиХ имају право носити браду.

Уставни суд је одлучивао о захтјеву Бакира Изетбеговића, предсједавајућег Дома народа Парламента БиХ, за оцјену уставности члана 12 ст. (2) и (4) Правила службе Оружаних снага Босне и Херцеговине.

Утврдио је да оспорене одредбе цитираних правила нису у складу с релевантним одредбама Устава Босне и Херцеговине и Европске конвенције.

– Слиједећи своју праксу из предмета број У 8/17, Уставни суд је у овом предмету закључио да су апсолутном забраном ношења браде војницима Оружаних снага БиХ док су у служби и у униформи прекршени право на приватни живот и право на слободу вјере загарантирани Уставом Босне и Херцеговине и Европском конвенцијом – наводи се у одлуци Уставног суда БиХ.


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО
Немири и пуцњава на Космету: Подигнута борбена готовост Војске СрбијеСтошић: Хвала Херцеговини на љубави и гостопримствуИВАН ЋЕ ЖИВЕТИ ЖИВОТ ДОСТОЈАН ЧОВЕКА, ДОБРИ ЉУДИ СУ МУ ПРЕОКРЕНУЛИ ЖИВОТ: Хероји су нам ОТКРИЛИ СВЕ о томе, ДИВНО!Мошти мајке Светог Василија Острошког изложене у цркви у Мркоњићима – Вјерници ће их цјеливати у наредним данимаЕлектротехнички факултет у Подгорици евакуисан због пријетње: Оно у Србији је ништаУ Модричи избјегнута трагедија: Мушкарац пиштољем пријетио да ће убити 2 особеУхапшен масовни убица из Младеновца: Сумња се да је имао саучеснике!Осам мртвих, више од 10 рањених у пуцњави код Младеновца, 600 припадника специјалних јединица трага за нападачем„ОН ЈЕ РАЗМАЖЕНО, ОБЕСНО, МОНСТРУОЗНО ДЕТЕ!“ Тишину испред школе прекинуо вапај једне мајке: „Био ми је у кући, а моја ћерка му је била на списку“ (ВИДЕО)Црна Гора: Први пут одата пошта жртвама НАТО бомбардовања