Невесиње: Детаљи насиља у школи – Седморо вршњака дјечака скидали, ударали и поливали дужи период

У Основној школи “Ристо Пророковић” у Невесињу догодила су се два случаја бруталног вршњачког насиља, а након што је објављен видео насиља испливали су детаљи злостављања једног дјечака.

Наиме, једна сцена злостављања снимљена је и доспјела је на друштвене мреже. На снимку се види се иживљавање над дјететом које лежи на поду, а вршњак га шутира ногама из све снаге. Све се дешава се у учионици.Како преноси Топ портал, у невесињској основној школи истражује још један гори и бруталнији случај насиља у седмом разреду.

Према информацијама добро упућеног извора из Основне школе у Невесињу насиље над дванаестогодишњим дјечаком догађало се дужи временски период.

“Седморо дјеце, пет дјечака и двије дјевојчице психички и физички су злостављали вршњака. То је монструозна прича”, наводи извор из школе за поменути портал.

Додаје да је све то трајало дужи временски период, а да остала дјеца нису реаговала.

“Скидали су га до доњег веша, штипали, просипали воду и сипали неку другу течност, бацали му патике, јакну, малтретирали га око школе и у школском објекту. Дјечак није ништа говорио, већ је једна од школских другарица након извјесног времена испричала мајци која је пренијела родитељима малтретираног дјечака”, открива извор ужасне детаље злостављања.

Након свега, дјечак је отворио душу и тек тада све испричао родитељима.

Да проблем постоји и да се рјешава потврдила је и директорица Основне школе “Ристо Пророковић” Невесиње Мара Шаран.

Шаран наглашава да се у школи поступа по закону и у складу са законским актима, као и у складу са протоколом о поступању у случају вршњачког насиља.

“При самом сазнању одмах смо приступили свим радњама које су законом прописане. Обавијештена је и Полицијска станица и Центар за социјални рад и Министарство образовања. Све се ради у складу са законом и поступак је још увијек у току”, рекла је Шаран.

Додаје да је и особа која је објавила снимке и имена дјеце, изложила опасности дјецу и пријављена је Полицијској станици Невесиње.

Шаран у више наврата наглашава да је све у поступку утврђивања од стране школе и свих надлежних установа.

Због цијеле ситуације, данас засједа и безбједносни форум Општине Невесиње.

Снимак бруталног вршњачког насиља у међувремену је уколоњен са Youtuba


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО
Немири и пуцњава на Космету: Подигнута борбена готовост Војске СрбијеСтошић: Хвала Херцеговини на љубави и гостопримствуИВАН ЋЕ ЖИВЕТИ ЖИВОТ ДОСТОЈАН ЧОВЕКА, ДОБРИ ЉУДИ СУ МУ ПРЕОКРЕНУЛИ ЖИВОТ: Хероји су нам ОТКРИЛИ СВЕ о томе, ДИВНО!Мошти мајке Светог Василија Острошког изложене у цркви у Мркоњићима – Вјерници ће их цјеливати у наредним данимаЕлектротехнички факултет у Подгорици евакуисан због пријетње: Оно у Србији је ништаУ Модричи избјегнута трагедија: Мушкарац пиштољем пријетио да ће убити 2 особеУхапшен масовни убица из Младеновца: Сумња се да је имао саучеснике!Осам мртвих, више од 10 рањених у пуцњави код Младеновца, 600 припадника специјалних јединица трага за нападачем„ОН ЈЕ РАЗМАЖЕНО, ОБЕСНО, МОНСТРУОЗНО ДЕТЕ!“ Тишину испред школе прекинуо вапај једне мајке: „Био ми је у кући, а моја ћерка му је била на списку“ (ВИДЕО)Црна Гора: Први пут одата пошта жртвама НАТО бомбардовања