Вујовић: Ставимо личне интересе по страни како би Билећу издигли из амбиса!

Начелник општине Билећа Веселин Вујовић обратио се данас својим суграђаним саопштењем које преносимо у цјелости:

“Драги суграђани,овим путем бих желио да вам се обратим апропо недавних дешавања на локалном нивоу власти, као и након повучене иницијативе Владе Републике Српске о распуштању Скупштине општине Билећа.

Наиме, сваки проблем функционисања наше општине је проузрокован стањем, које сам затекао по преузимању начелничке функције. Ја немам чаробни штапић па да више од 20 милиона КМ дуга тек тако избришем, али зато имам храбрости да се потрудим да сви они који су несавјесним вођењем Билеће до тога довели, одговарају ако и када се утврде незаконске радње.

Када сам долазио на мјесто начелника, нисам пуно обећавао, али једна од обећаних ствари је била да ћу бити начелник свих грађана, што и испуњавам. Прихватио сам се кандидатуре како бих био домаћин овом граду, неко ко брине о сваком фенингу, као у својој кући, а не да општину третирам као краву музару, и средство за остваривање личних интереса.

Поједини режимски настројени медији покушали су представити како је општина у проблемима, како се стално мијења састав позиције и опозиције… Ипак, ниједном није отворено речено зашто. Рећи ћу вам ја: није Веселин Вујовић крив што је од бољег сутра некима битнија фотеља. Није Веселин Вујовић оставио 20 милиона дуга, није Веселин Вујовић оставио 120 радника вишка, није Веселин Вујовић оставио низ неасфалтираних улица, незапосленост и руинирана продузећа.

Није Веселин Вујовић обећавао радна мјеста у Ковници, Фабрици моторних уља, Билећанци, Јумку, Фабрици етеричних уља… У том грму лежи зец, и наши проблеми, ту су узроци кашњења плата, и разлози тешке и свакодневне борбе.

Веселин Вујовић није много обећавао, али једно јесте. И сада ће то поновити: Док је мене на челу Билеће за коју живим, радићу поштено и одговорно, у интересу сваког грађанина без обзира на страначке боје, и за истог ћу преузети одговорност. А нека је на образ и част онима који то некада нису и који сада тако не раде.

Желим и могу сваког Билећанина погледати у очи и пружити му руку, а уз Божију помоћ ћемо до краја мог мандата учинити ово мјесто бољом, моралнијом и квалитетнијом средином за рад и живот.

Вољети овај град и бити дио њега за мене је част, а та искрена емоција биће снага, да на неком сљедећем пресјеку стања Билећу дефинишемо као мјесто које више не стагнира.

Стога, апелујем на све политичке субјекте на локалном нивоу, да покажу одговорност према онима који су их изгласали, ставе личне интересе по страни, да ову нашу средину издигнемо из амбиса, у који је запала туђим немаром. Једино тако, можемо ићи напријед, и надати се бољем.


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО
Немири и пуцњава на Космету: Подигнута борбена готовост Војске СрбијеСтошић: Хвала Херцеговини на љубави и гостопримствуИВАН ЋЕ ЖИВЕТИ ЖИВОТ ДОСТОЈАН ЧОВЕКА, ДОБРИ ЉУДИ СУ МУ ПРЕОКРЕНУЛИ ЖИВОТ: Хероји су нам ОТКРИЛИ СВЕ о томе, ДИВНО!Мошти мајке Светог Василија Острошког изложене у цркви у Мркоњићима – Вјерници ће их цјеливати у наредним данимаЕлектротехнички факултет у Подгорици евакуисан због пријетње: Оно у Србији је ништаУ Модричи избјегнута трагедија: Мушкарац пиштољем пријетио да ће убити 2 особеУхапшен масовни убица из Младеновца: Сумња се да је имао саучеснике!Осам мртвих, више од 10 рањених у пуцњави код Младеновца, 600 припадника специјалних јединица трага за нападачем„ОН ЈЕ РАЗМАЖЕНО, ОБЕСНО, МОНСТРУОЗНО ДЕТЕ!“ Тишину испред школе прекинуо вапај једне мајке: „Био ми је у кући, а моја ћерка му је била на списку“ (ВИДЕО)Црна Гора: Први пут одата пошта жртвама НАТО бомбардовања