КАДА ЈЕ ДОБИО БЛИЗНАКИЊЕ, РЕКАО ЈЕ СЕСТРИ ДА ЈЕ ПОГРЕШИЛА – ОКРЕНУО СЕ И ОТИШАО!

Када би постојала дефиниција безрезервне љубави без стега и граница онда би Матија и Вера били синоним за њу.

Своју прву поезију посветио је највећој животној љубави Вери Павладољској са којом је остварио идличну породицу и добио две наследнице Ољу и Људмилу.

— Као песник родио сам се пре 40 година у Ваљеву — рекао је својевремено Матија за магазин Време и додао како је почела бајковита љубавна прича, пише Глоссy.

— Вера Павладољска је моја прва поема и моја прва љубав. И не знам баш много оних који су се оженили својом првом љубављу. Помешали су се живот и поезија. А поезија је мој живот, и моја прва и последња љубав — истакао је Бећковић дубокоумно поимање вечности.

Музички извођач Арсен Дедић направио композиције инспирисан Матијином делима „Вера Павладољска“ и „Два пријатеља“ која су и данас омаж изгубљеним вредностима и истинској емоцији.

Ољина и Људмилина мајка Вера рођена је у руско – српској породици, а са родитељима се као девојка сели у Ваљево где на главном корзоу среће младог песника. Емоције су се родиле на први поглед, а када му је саопштила да ће постати родитељи, био је убеђен да ће добити наследника. Но, стварност је била мало другачија, те Матија и Вера постају богатији за близнакиње давне 1964. године.

Након вести да је добио ћерке, изјавио је да су медицинске сестре Вишегарадске болнице погрешиле, и упутио се ка излазу породилишта. Позвала га је да се врати реченицом „Не ћерка, две ћерке.“

— Нас две смо потпуно различите. Ја сам била женско “хиљаду на сат”, а она је била мушкарача. Њој су куповали каписле и феноменално се играла кликерима, а моје жеље биле су оне кичерске – рецимо, да ми мама купи лутку у венчаници. Нема драгоценијег искуства у животу, него наћи свог пара. Привилегија близанаца је што не мораш да тражиш свој други део — рекла је Оља раније за магазин Време која је само пет минута млађа од Људмиле.
Док је Оливера градила глумачку и новинарску каријеру, старија сестра постала је уважена професорка музике .

Обе су се оствариле у улози мајке, Људмила има двоје деце које је добила са правником Срђаном Јањићијевићем, а Оља је поносна на сина Луку који веома подсећа на породицу Бећковић.

Обе су веома привржене оцу, нарочито отакако их ме мајка напустила 1998. године.

Стил.курир.рс


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО
Немири и пуцњава на Космету: Подигнута борбена готовост Војске СрбијеСтошић: Хвала Херцеговини на љубави и гостопримствуИВАН ЋЕ ЖИВЕТИ ЖИВОТ ДОСТОЈАН ЧОВЕКА, ДОБРИ ЉУДИ СУ МУ ПРЕОКРЕНУЛИ ЖИВОТ: Хероји су нам ОТКРИЛИ СВЕ о томе, ДИВНО!Мошти мајке Светог Василија Острошког изложене у цркви у Мркоњићима – Вјерници ће их цјеливати у наредним данимаЕлектротехнички факултет у Подгорици евакуисан због пријетње: Оно у Србији је ништаУ Модричи избјегнута трагедија: Мушкарац пиштољем пријетио да ће убити 2 особеУхапшен масовни убица из Младеновца: Сумња се да је имао саучеснике!Осам мртвих, више од 10 рањених у пуцњави код Младеновца, 600 припадника специјалних јединица трага за нападачем„ОН ЈЕ РАЗМАЖЕНО, ОБЕСНО, МОНСТРУОЗНО ДЕТЕ!“ Тишину испред школе прекинуо вапај једне мајке: „Био ми је у кући, а моја ћерка му је била на списку“ (ВИДЕО)Црна Гора: Први пут одата пошта жртвама НАТО бомбардовања